Puigdemont creu que la CUP s'equivocarà si no assisteix a la manifestació contra el terrorisme

El president demana als anticapitalistes que "pensin en les víctimes" i s'ho replantegin

jregue38888154 barcelona 14 06 2017  carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

jregue38888154 barcelona 14 06 2017 carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha considerat aquest diumenge que la CUP s'equivocarà si finalment no participa en la manifestació contra el terrorisme que el Govern i l'Ajuntament de Barcelona han convocat per dissabte que ve, 26 d'agost.

"Després d'uns dies en què diem que aquests atemptats no han de canviar com construirem una societat oberta, en què ens agraden les diferències i ens agrada conviure amb la diferència; no serem nosaltres els que diguem que aquesta manifestació té reservat el dret d'admissió. A aquesta manifestació hi ha de venir tothom", ha afegit en declaracions al programa 'El objetivo' de La Sexta.

La diputada de la CUP Mireia Boya ha assegurat aquest diumenge que la formació anticapitalista es planteja no assistir a la marxa si hi van el rei Felip o el president del Govern, Mariano Rajoy.

Notícies relacionades

Visiblement molest, el president ha considerat que aquestes afirmacions són "molt lamentables" i ha reclamat als anticapitalistes que es replantegin la seva posició: "que pensin en les víctimes i que aquest gest també contribueix a la lluita contra el terrorisme".

Durant l'entrevista a La Sexta, Puigdemont ha evitat novament parlar de si els atemptats modificaran d'alguna manera el calendari del procés i ha recalcat que l'"absoluta prioritat" del Govern aquests dies és "atendre les víctimes" i "perseguir els criminals".