Puigdemont i Colau convoquen una marxa de condemna el dia 26

El lema de la protesta en contra dels atacs terroristes és 'No tinc por'

Els Reis, Puigdemont i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han dipositat un ram de flors i una espelma sobre el mosaic de Miró. / JORDI COTRINA / SERGIO LAINZ VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han convocat de manera conjunta per dissabte que ve, dia 26 d’agost, una manifestació en contra dels atemptats terroristes a les ciutats de Barcelona i Cambrils de dijous passat. El lema de la marxa serà el mateix que van corejar espontàniament centenars de persones després del minut de silenci que es va fer a la plaça de Catalunya i que ja s’ha convertit en un emblema: No tinc por.

La manifestació, que va ser anunciada ahir per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de firmar al llibre de condols del consistori, sortirà a les sis de la tarda dels Jardinets de Gràcia i baixarà pel passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya.

«El lema ens el va dir la mateixa gent de manera espontània l’altre dia. S’ha entès a tot el món i mitjans de la premsa internacional se n’han fet ressò», va explicar Puigdemont en una compareixença conjunta amb Colau. Tots dos van fer una crida a les administracions, entitats i col·lectius a sumar-se a la convocatòria de repulsa.

Notícies relacionades

Per la seva part, l’alcaldessa va manifestar que l’objectiu de la marxa és «condemnar els atacs bàrbars» i reafirmar-se «en els valors de pau, convivència i diversitat». Colau va convidar els ciutadans a secundar massivament la convocatòria «per deixar sense aire i sense espai» els terroristes.

«Ens volien agenollats a la Rambla i ens hem aixecat i ens hem posat drets amb més forces, amb un crit de «no tinc por» que s’ha sentit a tot el món i que ens agermana», va dir el president abans de reivindicar que Catalunya és «un país de diversitat» i vol continuar sent-ho.