Barcelona respon al terror: "No tinc por"

30.000 persones omplen la plaça de Catalunya en l'acte d'homenatge a les víctimes de la Rambla

Rajoy i Puigdemont exhibeixen unitat davant el Rei en l'acte d'homenatge a les víctimes

Un ciutadà felicita els mossos. / Mireia Reynal

Un ciutadà felicita els mossos.
Terrorisme no és religió.
Centenars de persones aplegades al mosaic de Miró.
Nombrosos ciutadans després del minut de silenci.
L’alcaldessa al Pla de l’Os.
Homenatge a les víctimes a la Rambla.
Durant el minut de silenci.
Ofrena floral a Canaletes.
Un quiosquer a la Rambla posa un llaç negre en record de les víctimes.
La Cibeles madrilenya, amb els colors de Barcelona.

/

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

Més de 30.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, gent de la ciutat i d'altres llocs del món, de totes les confessions i credos, han llançat aquest migdia la resposta d'una ciutat atacada però no caiguda. “No tinc por’”. Una resposta d'orgull, gairebé reptadora i corejada diverses vegades gairebé unànimement pels congregats aquest migdia d'agost a la poc coberta plaça de Catalunya, aguantant, amb prou feines, el càstig d'un sol que queia a plom.

Del crit segur que n'han pres nota les autoritats i els càrrecs presents. Encapçalats pel Rei, el president del Govern central, Mariano Rajoy, el de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, la classe política ha fet tot un exercici d'unitat que ha sigut aclamat per la gentada.

Notícies relacionades

La concentració, breu, ha tingut el seu punt àlgid durant el minut de silenci que s'ha fet en memòria de les víctimes de Barcelona i també la de Cambrils. Un silenci colpidor, a penes trencat pel brunzit dels motors dels generadors elèctrics que nodreixen les unitats mòbils de les televisions.

Llarg aplaudiment de tancament i un sorprenent crit, corejat per prou persones per no ser qualificat d'aïllat, quan Felip VI i Mariano Rajoy es retiraven: “Volem més Mossos”.