L'associació majoritària de la Guàrdia Civil reconeix que "li costa veure" la imatge d'agents retirant urnes

El portaveu assegura que, de totes maneres, el cos policial "complirà amb el que digui el Govern"

jregue39691382 gra076  el prat de llobregat  barcelona   14 08 2017   agent170817120445

jregue39691382 gra076 el prat de llobregat barcelona 14 08 2017 agent170817120445 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El portaveu de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), Juan Fernández, ha reconegut que li "costa veure" la imatge del cos policial retirant urnes l'1-O. "Em costa veure la Guàrdia Civil interferint en processos que, si són legals i democràtics, no tenen per què donar-se i no m'agrada veure aquesta tensió entre poders públics", ha considerat Fernández en una entrevista a RAC-1.

El portaveu de l'associació majoritari ha admès que "els agradaria que no s'utilitzés la Guàrdia Civil per resoldre un conflicte", però ha reconegut que "compliran amb el que es digui des del Govern". "Si hem de tenir presència, en tindrem. Encara que no és agradable ni ens agradaria", ha dit.

Sobre els interrogatoris a alts càrrecs de la Generalitat, ha afirmat que obeeixen a una "instrucció judicial" i que la Guàrdia Civil té iniciativa pròpia per començar les seves accions i seguir investigant.

Contra el protocol aprovat al Parlament

Notícies relacionades

També ha negat que hagin pressionat empresaris per no confeccionar urnes per al referèndum i ha criticat el protocol que va aprovar dimecres el Parlament per regular l'entrada de policies a la Cambra: "Sembla un pas més en l'intent de cridar l'atenció sobre la Guàrdia Civil i situar-la al centre de la polèmica", ha expressat, i ha afegit que "el fet d'anar amb la cara tapada és per protegir la intimitat del funcionari", i ha reivindicat que "si consideren que han d'anar armats, així ho faran".

Fernández ha explicat que no té constància que s'hagi augmentat la presència d'agents de la Guàrdia Civil a Catalunya pel procés independentista i ha retret a la CUP la manifestació que van fer contra el cos, perquè genera un "sentiment d'odi" envers els agents.