Junts pel Sí entén "les raons" de Forcadell, però no dubta que la llei de l'1-O tirarà endavant

"Estem convençuts que la Mesa del Parlament farà la seva feina", manifesta Corominas

zentauroepp39716802 gra083  barcelona  17 08 2017   lluis corominas  d  y roger 170817135216

zentauroepp39716802 gra083 barcelona 17 08 2017 lluis corominas d y roger 170817135216 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts

El president de Junts pel SíLluís Corominas, ha manifestat aquest dijous que el seu grup parlamentari entén "les raons" esgrimides per la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, per no incloure en l'ordre del dia l'admissió a tràmit de la llei del referèndum en la reunió que va celebrar ahir la Mesa, i ha assegurat que no estan inquiets per aquesta parada en el procés.

Junts pel Sí i la CUP van registrar la llei de l'1-O el 31 de juliol i tots els càlculs feien preveure que la reunió de la Mesa en ple agost serviria principalment per admetre a tràmit la norma i convocar el ple en què s'havia de votar i aprovar. Cap d'aquests càlculs es va complir ahir.

Notícies relacionades

En roda de premsa al Parlament, Corominas ha mostrat el seu convenciment que finalment "la Mesa farà la seva feina" i que la "tramitació tirarà endavant en els pròxims dies o setmanes". "Aquesta empara jurídica del referèndum tirarà endavant", ha recalcat abans d'expressar la seva "perplexitat" per la reacció que ha provocat la decisió de Forcadell en els grups de l'oposició.

Així mateix, el dirigent del PDECat a replicat al portaveu de l'Executiu de Mariano Rajoy, Íñigo Méndez de Vigo, i ha garantit que l'1 d'octubre "hi haurà convocatòria, hi haurà cens, hi haurà urnes, hi haurà paperetes i que hi ha un calendari clar".