ATEMPTAT A BARCELONA

El Govern convocarà de forma imminent el pacte antiterrorista

Rajoy li ha traslladat la seva intenció a Pedro Sánchez

Els diputats mantindran aquest divendres un minut de silenci

fcasals39720561 barcelona 17 08 2017 atentado terrorista en las ramblas foto170817215234

fcasals39720561 barcelona 17 08 2017 atentado terrorista en las ramblas foto170817215234 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El Govern convocarà de forma imminent el pacte antiterrorista, segons ha informat el PSOE, partit des del qual s'ha apuntat la possibilitat que, tot i que encara no hi ha data formal, podria celebrar-se aquest mateix divendres, segons es podia desprendre de la conversa mantinguda aquest dijous entre el president del Govern, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

La reunió de tots els partits, una convocatòria que depèn de l'Executiu, es produirà arran de l'atemptat que ha tingut lloc a Barcelona i que de moment s'ha saldat amb 13 morts i més de 50 ferits, fruit d'un atropellament massiu que ha realitzat un individu amb una furgoneta a la Rambla de Barcelona.

Els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats ja van consensuar aquest dijous una declaració en què es condemna l'atemptat terrorista, es rebutja "tota classe de violència criminal" i es proclama que Espanya "mai cedirà" a qui pretengui imposar les seves idees per la força. Demà els diputats guardaran un minut de silenci davant la porta dels Lleons de l'hemicicle.

Després dels atemptats de París

Notícies relacionades

El pacte antiterrorista es va crear el febrer del 2015 i s'hi van sumar totes les forces polítiques, excepte Podem i Izquierda Unida, que més endavant van decidir assistir a les reunions, però només en qualitat de mers observadors.

Es tracta del quart pacte antiterrorista de la democràcia i es va posar en funcionament després dels atemptats de París, informa Europa Press. Primer el van firmar PP i PSOE i el novembre del 2015 es va obrir a la resta dels partits polítics i es va celebrar una trobada a la qual van assistir, a més de PP i PSOE, Ciutadans, Unió, UPD, Coalició Canària, UPN, el PAR i Fòrum Astúries.