Surt de la presó l'exsindicalista 'abertzale' Rafa Díez Usabiaga

Més d'un centenar de persones, entre elles Otegi, van a les portes de la presó

L’exdirigent del sindicat LAB, en llibertat després de sis anys de presó. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

Més d'un centenar de persones han anat aquest dijous a les portes del penal d'El Dueso (Cantàbria) per acompanyar l'exsecretari general del sindicat 'abertzale' LAB Rafa Díez Usabiaga en la seva sortida de la presó, després de complir una condemna de sis anys i mig per reconstruir, a través de Beteragune, la il·legalitzada Batasuna.

Entre els assistents a l'acte d'homenatge hi havia el coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, que també va complir condemna pel mateix cas, denominat 'Beteragune'. Otegi ha penjat a Twitter una fotografia amb l'abraçada que li ha fet a Usabiaga en el seu retrobament.

A més, han anat a rebre l'exsindicalista l'actual secretària general de LAB, Garbiñe Aramburu, i els membres de la mesa nacional d'Herri Batasuna Tasio Erkizia i Rufi Etxeberria.

Notícies relacionades

La majoria dels assistents a l'acte d'homenatge han arribat en dos autobusos contractats fins al centre penitenciari, als voltants del qual l'agència Europa Press ha pogut comprovar la presència de la Guàrdia Civil.

L'Associació Plataforma de Suport a les Víctimes del Terrorisme havia sol·licitat la prohibició dels homenatges previstos per un costat a les portes del centre i, per un altre, a la plaça d'Okendo, a la localitat de Lasarte (Guipúscoa) a les 19.30 hores. No obstant, el jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va rebutjar la petició al no estimar delicte en cap d'aquests actes.