Puigdemont: "Catalunya és i serà terra de pau i de benvinguda"

El president felicita els cossos policials i es felicita per la cooperació entre ells

Colau s'emociona al recordar a les víctimes i s'enorgulleix del "cosmopolitisme" de BCN

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

Gest greu, silenci en els prolegòmens de la compareixença de Carles Puigdemont i Ada Colau, escortats per Oriol Junqueras. Llàgrimes en els ulls de l'alcaldessa al prendre la paraula. Determinació en les paraules de tots dos. “Catalunya ha sigut, és i serà una terra de pau i de benvinguda. I no deixarem que una minoria acabi amb una forma de ser que s'ha forjat al llarg dels segles”, ha afirmat el president. “Barcelona és una ciutat de diàleg i democràcia, oberta al món i orgullosa del seu cosmopolitisme”, ha sentenciat l'alcaldessa.

Puigdemont ha asseverat que “totes les persones de bé, de qualsevol civilització i de qualsevol religió” estan al costat de Barcelona. “Abans ha succeït en altres ciutats, avui, a la capital del nostre país”.

A més de mirar de foragitar, amb les seves paraules, qualsevol possible reacció xenòfoba entre la població, el president ha volgut aclarir qualsevol indici de dubte sobre la col·laboració entre els cossos policials. Després de felicitar-los a tots ha afirmat que aquest 17-A “no hi ha hagut cap disputa que valgui”, en velada referència a les tensions entre els departaments d'Interior de l'Estat i de la Generalitat al llarg del  procés.

Puigdemont ha assenyalat que són 90 les víctimes, entre les quals s'ha de comptar amb una “dotzena” de morts. 80 segueixen, a les 21 hores, ingressades i 15 d'elles estan en estat greu.

Divendres 18, 12 hores, plaça de Catalunya

Notícies relacionades

Una molt afectada Colau ha tingut sobretot paraules per a les víctimes i també per agrair les centenars mostres de solidaritat rebudes des de tot el món. “La seva solidaritat ens ajuda molt. Ens fa sentir molt més forts”.

Colau ha convocat la ciutadania a concentar-se a la ‘zona zero’ de l'atemptat, la plaça de Catalunya divendres al migdia per guardar un minut de silenci.