DECISIÓ DE LA MESA

El Parlament prendrà mesures penals contra Rajoy per no comparèixer a la comissió de l'operació Catalunya

La Cambra consultarà amb advocats si interposa una querella o bé una denúncia a la fiscalia

GRA138  PALMA DE MALLORCA  07 08 2017 - El presidente del Gobierno  Mariano Rajoy  a su llegada para el tradicional despacho de verano con el Rey Felipe VI  en el Palacio de Marivent  Rajoy se ha visto obligado a retrasar su encuentro con el Rey por un ataque de lumbalgia que ha sufrido esta manana  EFE Ballesteros

GRA138 PALMA DE MALLORCA 07 08 2017 - El presidente del Gobierno Mariano Rajoy a su llegada para el tradicional despacho de verano con el Rey Felipe VI en el Palacio de Marivent Rajoy se ha visto obligado a retrasar su encuentro con el Rey por un ataque de lumbalgia que ha sufrido esta manana EFE Ballesteros / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dimecres, amb el vot en contra del representant de Ciutadans i del PSC, iniciar els tràmits penals contra aquells que van fer cas omís de les peticions de compareixença sobre l'operació Catalunya, entre ells, el president del Govern, Mariano Rajoy, i la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Notícies relacionades

La Cambra farà consultes amb advocats penalistes per triar el camí a seguir. Si una querella o bé una denúncia a la fiscalia. La mesura s'ha pres a petició de la presidenta de la comissió sobre l'operació Catalunya, és a dir, la republicana Alba Vergès.

Fonts de la Mesa han explicat que la petició de compareixença no es fonamentava en una voluntat controladora de l'exercici públic, com advertia un informe del Consell d'Estat, sinó en el desig que "davant la gravetat dels fets es donessin les pertinents explicacions".