EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

El Govern central veu un "absolut desconcert" entre els secessionistes catalans

La Moncloa valora el retard en la qualificació de la llei de desconnexió per part de la Mesa del Parlament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències / Madrid

El Govern central creu que el retard en la qualificació de la llei de desconnexió per part de la Mesa del Parlament de Catalunya és la prova de "l'absolut desconcert" que es viu en el si dels independentistes.

Fonts del Govern s'han expressat en aquests termes després que la Mesa del Parlament no hagi inclòs finalment en l'ordre del dia d'avui, quan s'inicia el nou període de sessions, la tramitació de l'anomenada llei del referèndum, la norma amb què els independentistes preveuen emparar l'1 d'octubre. 

Notícies relacionades

Un ajornament que, juntament amb el fet que la presidenta de la Cambra catalana, Carme Forcadell, es negués a firmar el text de la llei, és la demostració, segons el Govern central, que el procés independentista "viu una situació d'absolut desconcert". Segons aquestes mateixes fonts, aquesta situació està causada per la pèrdua de suports populars, la radicalització, la "purga de qualsevol veu moderada" i l'intent d'"escapar de les seves responsabilitats" per part dels màxims dirigents secessionistes.

El 31 de juliol, Junts pel Sí i la CUP van registrar la proposició de llei del referèndum, i tot apuntava en un principi que s'inclouria en l'ordre del dia de la Mesa d'avui per a la seva admissió a tràmit. Encara que en la convocatòria oficial de la Mesa d'avui no hi figurava la llei del referèndum en l'ordre del dia, aquest podia ser modificat en l'últim moment, cosa que finalment no ha passat.