NOVA REGULACIÓ

La Mesa del Parlament aprova un protocol sobre l'entrada de policies a la Cambra

Albiol acusa C's i el PSC de deixar en mans de Forcadell decidir si la Guàrdia Civil entra o no al Parlament

zentauroepp39706907 mesa parlament bertran170816101757

zentauroepp39706907 mesa parlament bertran170816101757

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

La Mesa del Parlament ha aprovat aquest dimecres un protocol per regular l'entrada a la Cambra catalana de membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat en funcions de policia judicial. El text, entre altres condicions, exigeix que els agents deixin les armes a l'entrada de l'edifici i que vagin amb la cara descoberta.

Segons el text, adjunt en un pdf juntament amb aquestes línies, els policies han d'identificar-se a l'arribar davant els Mossos que vigilen l'entrada i exposar "el motiu de la seva presència". Després, els uixers hauran de contactar amb el responsable de seguretat i aquest demanarà l'autorització o l'ordre judicial als agents, que fotocopiarà o fotografiarà per enviar-ho al secretari general o al lletrat major del Parlament.

Després d'aquests tràmits, el secretari general informarà la presidenta perquè "autoritzi l'entrada a l'edifici" als agents que tinguin ordre judicial. En cas de no tenir-la, no podran accedir a l'edifici i si, malgrat això, insisteixen, el secretari general "exposarà la seva actitud a la presidència perquè informi el cap superior dels agents personats" si ho considera oportú.

Una vegada aconseguida l'autorització de la presidenta del Parlament, els policies "dipositaran les armes a l'armari corresponent" i hauran d'estar amb la cara descoberta mentre estiguin dins de l'edifici. A més, segons el protocol, "en cap cas podran accedir al Parlament per practicar la detenció d'un diputat".

Albiol carrega contra C's i PSC

El líder del PP català, Xavier García Albiol, ha exigit tant a Ciutadans com al PSC que rectifiquin el vot emès a la Mesa del Parlament, a favor del protocol. "Inés Arrimadas i Miquel Iceta donen a Carme Forcadell, l'activista de l'ANC, la potestat de decidir si la Guàrdia Civil entra o no al Parlament", ha esgrimit Albiol, escandalitzat.

"Si es volgués protegir la feina dels diputats aquest protocol s'hauria aprovat fa anys, però, ¿per què s'aprova ara?", ha preguntat Albiol, recordant que la Guàrdia Civil es va personar al juliol al Parlament dintre de la investigació pel 'cas 3%' i van registrar les eines laborals del diputat avui no adscrit Germà Gordó.

Notícies relacionades

Òbviament el mateix Albiol s'ha donat resposta: "Per impedir que s'investigui la corrupció de Convergència, així com que s'evitin mesures contra les lleis antidemocràtiques" que s'estan portant a terme als despatxos dels grups independentistes.

Un dels interpel·lats, Miquel Iceta, ha tret ferro a l'assumpte i ha assenyalat que el protocol pretén tan sols facilitar la feina d'agents i personal de la Cambra i evitar, per exemple, que es transiti armat pel Parlament. "Són coses d'Albiol. Amb el mar de fons que hi ha...", ha sentenciat de manera sorneguera el líder dels socialistes catalans.