COMUNICAT

La Fundación Franco diu que el dictador "ni va afusellar a ningú ni va dictar condemnes a mort"

L'entitat reacciona contra les peticions d'il·legalització i assegura que la seva funció és defensar "la mitja Espanya víctima del Front Popular"

jrico8660957 i cult francisco franco  del libro a golpe de sable de gabri160714200757

jrico8660957 i cult francisco franco del libro a golpe de sable de gabri160714200757

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Santiago de Compostel·la

La Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) ha emès un comunicat en què es manifesta en contra de les peticions d'il·legalització que s'han donat en les últimes setmanes, a compte de la polèmica del Pazo de Meirás, i reitera que "Franco no va afusellar a ningú" i que una de les funcions de l'entitat és la defensa de víctimes del Front Popular i la reclamació que es va produir "un genocidi de catòlics".

En una nota de premsa, l'entitat ha criticat les peticions d'il·legalització formulades en els últims dies per diferents entitats i partits polítics. Insisteix que Franco "ni va afusellar a ningú ni va dictar cap condemna a mort", perquè les condemnes les dictava "la justícia", i ho compara amb Manuel Azaña per assenyalar que tampoc s'acusa el president de la República d'haver fet execucions.

Al seu comunicat la Fundación Francisco Franco assegura que el dictador "va oferir als caiguts del Front Popular la màxima dignitat que estava a les seves mans", la de "dormir el son etern sota la creu del Valle de los Caídos", assenyalen.

"Reconciliació i respecte"

Notícies relacionades

La FNFF argumenta que manté una "actitud de reconciliació i respecte", entén que compleix "una funció capital" avui dia a Espanya, en la defensa "de la mitja Espanya víctima del Front Popular", cosa que li recorden a "la dreta covarda", i situa la intenció d'eliminar la fundació en "els mateixos que persegueixen o apedreguen un autobús".

L'entitat assegura que defensar-la és, "avui dia, una obligació cívica", per reconèixer "les víctimes causades pel Front Popular i aconseguir la declaració de genocidi per la matança de catòlics", inclosos 10.000 membres de l'Església catòlica.