CISMA ENTRE ALIATS

Anna Gabriel vol un Govern sense Santi Vila després de l'1-O

"És molt bo per a un país de rics però no ho és per a un país de pobres"

La diputada de la CUP lamenta les crítiques a Arran pels atacs al turisme massiu

zentauroepp39639501 la diputada de la cup anna gabriel durant una entrevista amb170811083222

zentauroepp39639501 la diputada de la cup anna gabriel durant una entrevista amb170811083222 / Maria Fernandez Noguera

2
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

La CUP vol que el Govern faci canvis a les conselleries si el 'sí' guanya el referèndum. La diputada dels anticapitalistes Anna Gabriel ha opinat, en una entrevista amb l'ACN, que després de l'1-O Catalunya s'ha de situar en una "lògica de transició i rupturista" i que, per tant, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, no hauria de formar part de l'Executiu català.

"No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per a un país de rics però que no ho és per a un país de gent pobra", ha dit. Així mateix, la diputada anticapitalista ha criticat l'actitud "irada i criminalitzadora" de Vila a les xarxes, després que el Govern s'hagi personat en la causa judicial contra Arran per les accions en contra del model turístic.causa judicial contra Arran per les accions en contra del model turístic.

Tot i que Gabriel s'ha mostrat convençuda que tots els membres de l'actual Govern estan decidits a fer el que faci falta pel referèndum, ha criticat que Vila "es vanta de defensar la marca 'Barcelona' per protegir els interessos turístics", i que per fer-ho l'Executiu es personi en la causa judicial contra Arran.

A més, la dirigent cupaire ha lamentat que, en canvi, el conseller no s'hagi personat per l'actuació dels Mossos al carrer d'Entença, 51, durant el desallotjament de quatre vivendes ocupades.

Segons Gabriel, "hi ha molta gent que no compra que posar adhesius darrere uns cotxes de flotes de lloguer d'empreses importants a les Illes [Balears] sigui violència, que no compra que tirar confeti al port de Palma sigui violència, ni que pintar el vidre d'un autobús sigui violència".

Crítiques a Forn pel desallotjament d'Entença

Gabriel també ha aprofitat la situació causada pel desallotjament del carrer d'Entença per carregar contra el conseller d'Interior, Joaquim Forn. El conseller pot estar compromès amb l'1-O, admet la diputada, però alhara permet que es "desallotgin famílies i es deixin menors al carrer".

Per tot això, Gabriel ha reclamat que el Govern sigui "més sensible, atent i amatent" a la realitat de la societat després de la "ruptura".

Conjurats per l'1-O

Notícies relacionades

Gabriel confia, malgrat tot, que els consellers estan conjurats de cara al referèndum: "No hi ha d'haver cap excusa perquè no facin tot el que s'ha de fer perquè aquest país voti l'1-O i faci efectiu el dret a l'autodeterminació". La diputada anticapitalista ha insistit que la CUP vol "un Govern 100% compromès" amb el referèndum, i que no li val que ho estigui "només al 99,5%". "Suposo i espero que els últims canvis així ho ratifiquin", ha apuntat.

Finalment, Gabriel ha asseverat que el referèndum és "una ruptura política de primer nivell", i s'ha mostrat esperançada que després de l'1-O l'Executiu que presideix Carles Puigdemont "escolti el clam" i "entengui que seria oportú" aplicar noves polítiques fiscals, educatives i de sanitat.