l'estratègia sobiranista davant l'1-O

La CUP assegura que ja "hi ha cens i urnes" per al referèndum

La diputada Mireia Vehí afirma a RAC 1 que aviat s'obrirà una web per inscriure funcionaris "voluntaris" per al còmput dels resultats de la consulta independentista

mbenach34095976 gra307  barcelona  30 05 2016   los diputados de la cup bene170812125856

mbenach34095976 gra307 barcelona 30 05 2016 los diputados de la cup bene170812125856 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

La diputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí ha explicat aquest dissabte que el Govern li ha traslladat que ja "hi ha cens i hi ha urnes" per poder celebrar el referèndum sobre la independència de Catalunya l'1 d'octubre i aviat s'obrirà una web per inscriure funcionaris "voluntaris" per fer el recompte.

En declaracions a RAC 1, Vehí ha afirmat que no pot "dir d'on han sortit" el cens i les urnes, però sí que ha dit que confia en les informacions que els ha traslladat el Govern.

"Hi ha cens i hi ha urnes. Això és el que a nosaltres ens han fet arribar. Per tant, des d'aquesta lògica de confiança, nosaltres ens ho creiem", ha destacat.

Per justificar la discreció amb què s'estan portant aquests temes, ha comentat que "hi ha informacions que no es poden donar per no ensenyar les cartes a l'Estat": "És una estratègia d'astúcia de mínims", ha afegit.

Garanties clau

Vehí ha assenyalat que encara queden per concretar algunes "garanties clau" del referèndum, com els llocs de votació o la "imparcialitat en el recompte".

"S'obrirà aviat la pàgina per apuntar-se la gent que és funcionària com a voluntària, tal com es fa en unes eleccions clàssiques, per fer el recompte", ha afirmat Vehí, que ha puntualitzat que "gent que no és funcionària no pot fer recompte".

Per una altra banda, ha mostrat la seva estranyesa per l'enrenou aixecat pel cartell difós per la CUP dijous, en què apareix una dona escombrant Artur Mas, el rei Felip VI i Mariano Rajoy, entre altres.

"¿A qui el sorprèn que l'esquerra independentista vulgui escombrar Mas? ¡Però si vam començar la legislatura així!", ha apuntat Vehí, que ha insistit: "Nosaltres escombrem la corrupció, la vella política".

Admissió a tràmit

Sobre el fet que la Mesa del Parlament no abordi l'admissió a tràmit de la llei de referèndum en la seva reunió prevista per al 16 d'agost, ha assenyalat que "com més aviat s'accepti el tràmit, millor".

La CUP vol celebrar la Diada de l'11 de Setembre "ja amb la llei de referèndum aprovada i, si pot ser, amb el decret de convocatòria", ha plantejat.

Notícies relacionades

Vehí s'ha mostrat convençuda que per fer possible el referèndum "s'haurà de desobeir" i "sortir al carrer": "Quan una llei és injusta, la desobediència és legítima. El Parlament aprovarà una llei de referèndum que immediatament serà impugnada i el Parlament haurà d'aguantar l'embat", ha afirmat.

"Si dissolen el Parlament, els diputats de la CUP no se n'aniran del Parlament. Que ens vingui a treure la Guàrdia Civil", ha dit.