ENTREVISTA AMB EL PORTAVEU DEL PSOE

Óscar Puente: "No és descartable un govern PSOE-Podem en el futur"

"No és possible, però no és descartable", argumenta

"Susana ha d'entendre i assimilar la nova situació"

undefined39077449 madrid 27 06 2017 politica rueda de prensa de jose luis abal170717131228 / DAVID CASTRO

undefined39077449 madrid 27 06 2017 politica rueda de prensa de jose luis abal170717131228
 

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències / Madrid

El portaveu del PSOE, Óscar Puente, ha afirmat avui que "no és descartable un govern PSOE-Podem en el futur" i ha assegurat que el líder socialista, Pedro Sánchez, no s'ha "podemitzat", sinó que "el que ha fet és no estar cec, obrir els ulls a la realitat i tractar de donar una resposta" a la societat.

En una entrevista a 'El Economista', Puente considera una "mostra d'intel·ligència" la rectificació del president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, a l'haver arribat a un pacte de govern amb Podem a la seva comunitat. I, encara que assenyala que ara mateix la suma no dona per formar-ne un a nivell nacional amb Podem, no ho descarta. "No és possible, però no és descartable, igual que no ho són governs de coalició amb altres forces polítiques", ressalta. Precisament, García Page assenyalava a 'El País' que no comparteix "que l'objectiu sigui fer fora Rajoy a qualsevol preu i amb pactes espuris".

Puente argumenta que el PSOE no pot recolzar una alternativa de govern amb partits que plantegen una ruptura del país i conclou que, per tant, tampoc és descartable que la legislatura s'allargui. Segons diu, el president del Govern, Mariano Rajoy, "sembla que està tenint prou suport per aprovar els Pressupostos del 2018 i intentarà esgotar la legislatura".

A més de la rectificació de García Page, el portaveu socialista també valora la marxa enrere d'altres barons territorials com el valencià Ximo Puig i l'extremeny Guillermo Fernández Vara. Sobre l'andalusa Susana Díaz, rival de Sánchez en la lluita pel lideratge del partit, diu que la seva actitud és "un cas a part", perquè "encara no ha encaixat ni ha assimilat" la seva derrota a les primàries.

Notícies relacionades

"Susana ha d'entendre i assimilar la nova situació i espero que adopti posicions raonables. L'enfrontament de Susana amb Ferraz és dolent per a ella", adverteix Puente, que espera que "el temps li vagi curant aquesta ferida i es posi al servei del partit i del secretari general".

El portaveu del PSOE també parla a l'entrevista sobre el referèndum previst a Catalunya per a l'1 d'octubre i garanteix que "cap alcalde socialista posarà a disposició del referèndum infraestructura municipal, perquè estaria cometent una il·legalitat, i el PSOE no el podrà emparar".