L'ESTRATÈGIA CUPAIRE

Anna Gabriel: "L'11-S hauríem de sortir al carrer amb la llei del referèndum aprovada"

La diputada anticapitalista opina que la participació de l'1-O ha de ser més elevada que la del 9-N pel seu caràcter vinculant

zentauroepp39639501 la diputada de la cup anna gabriel durant una entrevista amb170811083222

zentauroepp39639501 la diputada de la cup anna gabriel durant una entrevista amb170811083222 / Maria Fernandez Noguera

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

La CUP confia que la llei del referèndum s'aprovi abans de la Diada. Així ho ha manifestat la diputada Anna Gabriel en una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, en què ha assegurat que no hi haurà "cap impediment" perquè la norma que ha de donar cobertura a l'1-O es pugui aprovar amb prou temps, així com que es despleguin els decrets complementaris de les conselleries i es pugui portar a terme la campanya.

"Si s'aprova a finals d'agost millor, perquè tindrem tot el setembre hàbil, i si és la primera setmana del setembre tindrem el que queda de mes, però no podríem trigar més que això. Hauríem de sortir al carrer l'11-S amb la llei del referèndum aprovada", ha recalcat.

Gabriel ha reiterat la disposició de la CUP d'arribar fins al final i utilitzar fins i tot aquells "instruments que han sigut supesos pel Tribunal Constitucional" per poder aprovar la llei i considera que a Junts pel Sí també estan disposats a desobeir.

Convocatòria immediata

Així mateix, la diputada anticapitalista ha insistit que la seva formació aposta perquè, una vegada sigui aprovada la llei del referèndum, el president Carles Puigdemont firmi immediatament el decret de convocatòria, així com els decrets de normes complementàries que han de "replicar i interpel·lar" conselleries, institucions i ajuntaments de cara a la consulta.

"Que això es faci amb la màxima brevetat és imprescindible perquè puguem oferir totes les garanties del referèndum", ha afegit.

El paper de CSQP

Notícies relacionades

Gabriel ha tornat a dirigir-se a Catalunya Sí que es Pot per demanar el seu suport a la llei de l'1-O. La confluència encara ha de debatre el sentit del seu vot. La cupaire ha recordat que la norma només "habilitarà un mecanisme perquè la gent de país es pugui expressar", i ha assenyalat que "no condiciona ni obliga o determina ni exigeix que ningú s'expressi en cap sentit concret".

Per últim, sobre la participació de l'1-O, la diputada de la CUP ha considerat que "com més alta sigui, millor" per poder implementar el resultat del referèndum. Segons ella, ha de superar la del 9-N, ja que en aquella ocasió es tractava d'"una consulta participativa i organitzada per la gent", mentre que l'1-O "ha de comportar uns resultats vinculants", i per això "es necessita que interpel·li més gent".