TAXES TURÍSTIQUES

Cifuentes rebutja taxes contra el turisme com les de Balears

En resposta a les restriccions a les Balears, on limitaran el lloguer de pisos turístics

tecnicomadrid39614499 gra071  madrid  09 08 2017   la presidenta de la comunidad d

tecnicomadrid39614499 gra071 madrid 09 08 2017 la presidenta de la comunidad d

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP / Madrid

La presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes, ha rebutjat parlar un altre cop de les paraules de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre la turismofòbia, però ha assegurat que la Comunitat és contrària a les taxes turístiques o a qualsevol mesura que penalitzi el turisme com la de les Balears, on es restringiran el lloguer de pisos turístics.

Després de mantenir una reunió amb el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid, Luis González Díez, i la seva Junta Directiva, Cifuentes ha rebutjat valorar les paraules de Colau perquè no vol "entrar en més polèmiques", però s'ha mostrat a favor de l'arribada de turistes.

"Rebutgem qualsevol tipus de mesura que suposi restriccions al turisme com aquesta de les Balears. Som contraris a les taxes turístiques o cap altra mesura que suposi penalitzar el turisme perquè volem turistes", ha asseverat.

Aquí els turistes són benvinguts, són ben tractats i, a més, mitjançant l'estratègia de turisme que hem aprovat estem aconseguint que el turisme augmenti i que sigui de més qualitat", ha asseverat la presidenta regional, que ha defensat que s'ha de cuidar i fomentar aquest tipus de turisme, cosa que és "completament incompatible amb mesures que el que fan és penalitzar i llastar el turisme".

Notícies relacionades

La presidenta madrilenya ha parlat del "turisme com a gran font d'ingressos d'aquest país, que és un país turístic". A Espanya "parlar de turisme és parlar de creixement econòmic i creació d'ocupació", ha continuat Cifuentes, que ha assenyalat que "a la Comunitat de Madrid hi ha 375.000 persones el lloc de treball de les quals depèn de manera directa del turisme, un turisme que representa a Madrid el 7% del PIB".

"Aquí els turistes són benvingudes, volem que vingui turisme un turisme de qualitat i per tant estem treballant perquè el turisme segueixi creixent i segueixi augmentant el consum i la despesa per turista", ha dit.