Dos anys de presó per a Josep Anglada per amenaçar a Twitter un menor d'Arran

La jutge considera provat que l'exlíder de Plataforma per Catalunya va actuar "mogut pel profund odi per les idees polítiques" del denunciant

L'exdirigent ultra va difondre fotografies del noi a les xarxes socials i les va remetre a perfils vinculats amb l'extrema dreta

Josep Anglada, president de Plataforma x Catalunya.

Josep Anglada, president de Plataforma x Catalunya.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Una jutge ha condemnat a dos anys de presó l'exlíder del partit ultra Plataforma per Catalunya (PxC) Josep Anglada per amenaçar un menor, militant d'Arran, amb reiterats missatges des del seu compte de Twitter el desembre del 2013, amb mencions directes al jove i atacs per la seva ideologia.

A la sentència, el Jutjat Penal número 1 de Manresa (Bages) veu provat que Anglada, quan presidia el partit d'extrema dreta, va escriure diversos missatges "mogut pel profund odi cap a les idees polítiques del menor".

Anglada va escriure missatges en què feia pública la ideologia del menor i hi va incloure fotos del jove, a qui va qualificar de "rastaflauta" i "filoetarra". A més, va remetre alguns d'aquests missatges a perfils de Twitter vinculats amb l'extrema dreta.

Davant aquesta situació, el pare del menor va trucar per telèfon al líder del PxC perquè esborrés els tuits, però Anglada no li va fer cas i li va contestar: "Potser haurem de crear unes joventuts identitàries a Vic i començar a escarmentar-ne algun". Dies després, Anglada va enviar un missatge de WhatsApp al pare -després que aquest li reiterés la seva petició que retirés els tuits- en què li va escriure: "Ja pots estar content, sereu molt coneguts pels nazis i els feixistes".

Amenaces i integritat moral

La jutge ha condemnat Anglada, concretament, per un delicte d'amenaces en concurs amb un altre contra la integritat moral pel qual, a més de la pena de presó, li imposa la seva inhabilitació especial per al dret de sufragi durant el temps de condemna; també haurà de pagar a la víctima 3.000 euros com a responsabilitat civil.

Notícies relacionades

En un comunicat difós ahir dijous, Arran ha celebrat que "un feixista declarat com Josep Anglada es vegi obligat a enfrontar-se a la seva pròpia medicina", i ha reivindicat que seguiran plantant cara al feixisme per tots els mitjans. A més, a Twitter ha difós la sentència judicial i ha ressaltat que "desmunta l'argumentari feixista" del condemnat.

L'exdirigent ultra també ha utilitzat la xarxa social per comentar la sentència, que qualifica de "injusta", es declara víctima d'una "persecució ideològica" i avisa que "ningú" l'apartarà de la política. "Tranquils que em podré presentar a les pròximes municipals del 2019", afegeix en un altre missatge.

Temes:

Twitter Arran