EN EL DESÈ ANIVERSARI DEL CIRCUIT FESTIVAL

Santi Vila veu "aspectes molt semblants" entre catalans i gais

El conseller d'Empresa destaca la "voluntat" dels dos col·lectius de ser com són i qui són i el seu compromís amb "la generació de riquesa"

Puigdemont recorda la primera manifestació homosexual a Catalunya, en què "molta gent se la va jugar fent front a la legalitat del moment"

El president, Carles Puigdemont, i el conseller dEmpresa i Coneixement, Santi Vila, aquest dimarts, 1 dagost. / ACN

1
Es llegeix en minuts

"Els catalans i els gais tenim alguns aspectes molt semblants". Amb aquesta afirmació, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, s'ha adreçat aquest dimarts a la tarda als organitzadors del festival internacional de gais i lesbianes Circuit Festival, que s'iniciarà aquest dissabte a Barcelona. En una recepció al Palau de la Generalitat amb el president, Carles Puigdemont, el conseller s'ha referit, com a característiques comunes entre catalans i homosexuals, a "la voluntat" de ser com són i de ser qui són, el compromís amb "la generació de riquesa" i una "idiosincràsia molt oberta".

En l'acte amb motiu del desè aniversari de l'esdeveniment que atraurà a Catalunya milers de persones del 5 al 20 d'agost, Puigdemont ha agraït als promotors que contribueixin a explicar la manera de ser dels catalans: "Fent que sigui un èxit ens ajudeu també a explicar quina mena de gent som els catalans i quina mena de país volem fer: convivencial, divers, rabiosament connectat al món i insubornablement connectat amb els seus temps".

El president de la Generalitat, a més, ha comparat l'evolució de la comunitat gai amb els processos polítics catalans dels últims 10 anys: "Catalunya creia en un Estatut, i ara ha canviat per decidir lliurement el seu futur". Els homosexuals, ha recordat, també han conquistat molts drets aquesta dècada.

El Front d'Alliberament Gai

Notícies relacionades

El discurs de Puigdemont no s'ha quedat aquí i, en l'alabança de la lluita dels homosexuals, ha al·ludit sense mencionar-ho al procés sobiranista al recordar que, fa 40 anys, el Front d'Alliberament Gai de Catalunya va celebrar la primera manifestació, "en què hi va haver molta gent que se la va jugar fent front a la legalitat d'aquell moment". El cap del Govern ha celebrat que ells no fessin cas aleshores a l'ordenament jurídic per poder defensar els seus drets.

Per la seva banda, el director del Circuit Festival, Manuel Soria, ha agraït a la Generalitat el suport durant els 10 anys de celebració de l'esdeveniment, i ha demanat que l'aniversari posi al seu lloc "la diversitat afectiva i la celebració de l'estiu en llibertat".