EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

El PP frena el victimisme de Puigdemont: "A la presó no hi ha anat ningú"

Levy i Martínez-Maillo recorden al president català que ha de complir la llei

Montoro defensa que la condicionalitat del FLA a Catalunya no perjudicarà els proveïdors

rjulve32832252 barcelona  17 02 2016 la diputada andrea levy del 160219162028

rjulve32832252 barcelona 17 02 2016 la diputada andrea levy del 160219162028 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha acusat aquest dimarts el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'alimentar el "victimisme" amb declaracions com que està disposat a anar a la presó per convocar un referèndum d'independència l'1-O. El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, també li ha sol·licitat que no es faci la "víctima".

Notícies relacionades

"A la presó no hi ha anat ningú, ni s'han demanat penes de presó. Una altra cosa és que se'ls hagi demanat que responguin amb el seu patrimoni i diners després del dispendi en actes il·legals destinats a sufragar celebracions independentistes", va declarar Levy, en al·lusió a la sanció que reclama el Tribunal de Comptes a l'expresident Artur Mas. També va recordar que l'exconseller Francesc Homs va deixar el seu escó per la consulta del 9-N del 2014.

Per últim, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va defensar que la condicionalitat imposada pel Govern perquè Catalunya tingui accés al FLA no afectarà negativament els proveïdors, ja que les condicions de l'Estat inclouen pagar les factures als proveïdors.