¿GUERRA BRUTA AL SOBIRANISME?

El PDECat porta l''operació Catalunya' a la fiscalia

Els nacionalistes demanen al ministeri públic que investigui les conclusions de la comissió d'investigació del Congrés

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, va portar ahir a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya a Barcelona les conclusions de la comissió d’investigació de la Cambra baixa sobre la denominada operació Catalunya. Els nacionalistes reclamen al ministeri públic que obri una investigació perquè el cas no quedi «impune».

Notícies relacionades

Acompanyat de Sergi Miquel, portaveu del PDECat en la comissió d’investigació del Congrés que va abordar el cas, Campuzano va afirmar que la fiscalia «ha d’actuar» després que la mateixa Cambra baixa hagi constatat que «la Policia va construir proves falses» contra dirigents sobiranistes sota el mandat de Jorge Fernández Díaz al Ministeri de l’Interior. Per Campuzano, es tracta de «l’operació policíaca més semblant als GAL dels últims 25 anys», en què «la Policia actua en contra de determinades persones per defensar unes idees», i per això «està en risc la democràcia».

Si «les setmanes vinents» la fiscalia no actua, el PDECat no es quedarà «de braços plegats». El partit nacionalista no descarta «cap acció judicial», va apuntar el seu portaveu al Congrés. Entre les possibilitats que estudia hi ha la de presentar una querella contra els presumptes implicats en l’operació, inclòs Fernández Díaz.