La Guàrdia Civil també inculpa el director general de Comunicació de la Generalitat

Elena denuncia que l'ús d'"instruments de l'Estat" per "perseguir i destruir" la dissidència política

L'institut armat veu indicis perquè el jutge citi Jaume Clotet com a investigat pels preparatius de l'1-O

zentauroepp39465700 el director general de comunicaci  del govern  jaume clotet 170727123409

zentauroepp39465700 el director general de comunicaci del govern jaume clotet 170727123409 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Fidel Masreal / Barcelona

L'excoordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, i el director general de Comunicació de la Generalitat, Jaume Clotet, han sigut citats a declarar per la Guàrdia Civil en el marc de la causa orquestrada pel jutge número 13 de Barcelona que està investigant el 'cas Santi Vidal', la cobertura del qual permet interrogar funcionaris sobre els preparatius del referèndum unilateral de l'1-O.

Clotet ha arribat a les dependències poc abans de les 8.30 hores i les ha abandonat a les 11.30 en condició d'investigat pels preparatius de la consulta, igual que ho va fer aquest dimecres el secretari general de Presidència, Joaquim Nin, que va abandonar la caserna amb la condició d'acusat de sedició, entre altres delictes, per haver sigut responsable d'adquirir el domini web PacteNacionalPelRefendum.cat.

Després de testificar, Elena ha denunciat que el Govern utilitza els "instruments de l'Estat" per "perseguir i destruir" la dissidència política. "S'ha de dir prou. Això no va d'independència, d'opinar d'una manera o d'una altra, va de democràcia i de respecte a la diferència", ha exclamat Elena, que ha advertit que els que ara persegueixen la dissidència "tard o d'hora ho pagaran políticament".

Puigdemont veu "abús" i "error"

Notícies relacionades

El president de la GeneralitatCarles Puigdemont, ha criticat a les xarxes socials els interrogatoris i ha assegurat que "perseguir idees legitimes és un abús i un error". En la seva publicació, també ha volgut expressar el seu suport a Nin, Elena i al director general d'Atenció Ciutadana, Jordi Graells. "Els demòcrates no podem callar", ha afegit el president, que posteriorment ha afegit que "quan s'investiga el fet de promoure un referèndum acordat, el problema de fons és la democràcia".

Segons fonts governamentals, els serveis jurídics del Govern de la Generalitat estudien denunciar aquesta investigació de la Guàrdia Civil perquè hi ha bases "molt sòlides" per actuar judicialment per la reiterada prolongació "injustificable" del secret de sumari. De totes maneres, aquest dijous s'ha sabut que el jutge ha acordat prorrogar durant un mes més el secret d'actuacions, fet que permetrà als agents de l'institut armat continuar les indagacions durant el mes d'agost.