Les portades de la premsa

Puigdemont i el federalisme de Sánchez marquen el quiosc

El repte del president de desobeir el Constitucional i les diferències en el si del socialisme sobre la plurinacionalitat destaquen en les portades

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els diaris 'El País' i 'El Mundo' obren les seves portades amb l'embolic que hi ha en el si del PSOE amb la qüestió de la plurinacionalitat espanyola. Mentre Sánchez, diuen, enfoca la solució dels problemes territorials amb una reforma constitucional de caràcter federalista, les baronies no hi estan d'acord, començant per la que va ser la seva principal opositora en la lluita per la secretaria general, l'andalusa Díaz, que en línia guerrista no es mou de la via constitucional actual i de la simetria autonòmica. Altres dirigents recolzen camins diferents, com els de les Balears, que reclamen una federació d'illes.

També el repte de Puigdemont al Constitucional, a qui no pensa obeir si el tribunal l'inhabilita, com ha declarat al francès 'Le Figaro', ocupa l'espai principal en alguns diaris, mentre que 'La Vanguardia' i EL PERIÓDICO opten pel caos que s'ha creat a l'aeroport del Prat per una vaga soterrada en els controls de seguretat.

Les portades dels diaris

El País: "El PSOE recela de la España plurinacional de Sánchez"; "Pacto histórico para atajar la violencia contra la mujer"; "Asalto a la libertad de prensa en Turquía. Un tribunal turco juzga desde ayer por colaboración terrorista, entre otros delitos, a 19 periodistas de Cumhuriyet, uno de los pocos diarios independientes del país"; "Corridas de toros sin sangre en Baleares. El Parlamento autonómico prohíbe matar al animal y limita la faena a 10 minutos".

El Mundo: "Trifulca interna en el PSOE por el modelo plurinacional"; "Los padres de Charlie renuncian a la batalla judicial"; "Baleares trata de sortear la constitucionalidad de la Fiesta desvirtuándola"; "Cataluña urge al Estado 1.760 millones antes del 1-0 para evitar impagos"; "Investigan el amaño de facturas del PP de Córdoba en la trama 'Púnica'"; "Habrá que ir dos veces al notario para contratar una hipoteca"; "Violencia de género e igualdad serán asignaturas obligatorias".

Abc: "Puigdemont promete burlar -y hacer burlar- la ley. El presidente de la Generalitat anticipa que no acatará una hipotética suspensión del Tribunal Constitucional por convocar el referéndum ilegal. El independentismo abre dos cuentas bancarias en busca de donativos ciudadanos para costear las posibles sanciones que reciban sus dirigentes insumisos".

La Razón: "Puigdemont planea "elecciones constituyentes" tras la consulta"; "A Charlie se le acabó la esperanza. Los padres del bebé británico ponen fin a la batalla legal sobre su tratamiento"; "El abogado de Bárcenas sólo hará "preguntas puntuales" a Rajoy"; "Pacto histórico de los partidos para luchar contra la violencia de género"; "Fin de la era Villar: inhabilitado".

Notícies relacionades

La Vanguardia: "Una vaga de zel causa noves cues a l'aeroport del Prat"; "Un juliol convuls a l'espera que fructifiquin les negociacions"; "Puigdemont: "No acceptaré que el TC m'inhabiliti""; "El gendre de Trump admet els seus contactes amb Rússia".

EL PERIÓDICO: "Les cues tornen al Prat. Una protesta dels treballadors de la seguretat privada causa esperes de més de dues hores"; "Puigdemont apuja el to a 'Le Figaro': "Si el Constitucional m'inhabilita, no ho acceptaré"; ""La destral estava plena de sang". EL PERIÓDICO accedeix a la declaració dels dos urbans acusats de matar un altre agent".