A UN ARTICLE PUBLICAT A '20 MINUTOS'

Iglesias i Errejón criden a erigir un "mur" de les autonomies davant el "desgovern" de Rajoy

El PP "ja només sobreviu en la mesura que governa" amb "l'únic projecte", afirmen

GRA070. MADRID, 11/02/2017.- El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias (c), pasa ante el secretario político del partido, Íñigo Errejón (2d), al inicio de la primera jornada de la Asamblea Ciudadana Estatal de Vistalegre II que definirá el futuro de la formación morada. EFE/Ballesteros

GRA070. MADRID, 11/02/2017.- El secretario general de Podemos, Pablo Iglesias (c), pasa ante el secretario político del partido, Íñigo Errejón (2d), al inicio de la primera jornada de la Asamblea Ciudadana Estatal de Vistalegre II que definirá el futuro de la formación morada. EFE/Ballesteros / Ballesteros (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Servimedia / Madrid

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i el responsable d'Anàlisi Estratègica del partit, Íñigo Errejón, assenyalen les comunitats autònomes com el seu "principal objectiu estratègic en aquest cicle polític", en què volen assentar el seu projecte de partit "des de baix i des dels territoris" per afrontar el "model destructiu" del Partit Popular i el "desgovern" de Mariano Rajoy.

Aquests dirigents de Podem exposen aquesta idea en un article publicat conjuntament a '20 Minutos'titulat 'De Madrid al cel' 'De Madrid al cel'i en què assenyalen que el PP "ja només sobreviu en la mesura que governa" amb "l'únic projecte" de "seguir alimentant un Estat depredador basat en l'especulació immobiliària, els regals fiscals a les grans fortunes, les privatitzacions, la degradació del que és públic i la depredació del territori".

Posen com a exemple la Comunitat de Madrid, governada pel PP de Cristina Cifuentes i al qual Errejón pretén donar la batalla política presentant-se com a candidat en les eleccions autonòmiques del 2019.

Asseguren que la presidenta de la Comunitat de Madrid "ja no pot seguir jugant a ser el membre honrat d'una màfia" amb una "operació maquillatge" que, al seu judici, ha resultat ser un "fracàs absolut".

"D'un degoteig permanent d'imputacions i sospites en el grup parlamentari i el gabinet de Cifuentes, hem passat a la tempesta del "cas Lezo", remarquen.

"Preocupats per contenir descomposició"

Iglesias i Errejón coincideixen a subratllar que el PP ha fracassat a l'hora de voler regenerar unes elits "que no aconsegueixen adaptar-se als nous temps", i afirmen que tant a Madrid com en la resta d'Espanya "estan més preocupats per contenir la seva descomposició" que per anticipar-se als canvis "i encaminar-los amb un nou projecte de país i de regió".

Així mateix, apunten que tant Mariano Rajoy com Cristina Cifuentes han demostrat ser "extraordinàriament ineptes a l'hora d'innovar i encapçalar un projecte que renovi una voluntat general de país i un nou acord de convivència".

Després d'assenyalar que les mocions de censura contra Rajoy i Cifuentes presentades per Units Podem han suposat "un abans i un després per al PP", consideren que Madrid és la comunitat autònoma amb més desigualtat i que més "sobrecostos" genera.

Una cosa que des de Podem, indiquen, han contribuït a canviar des dels denominats "ajuntaments del canvi", és a dir, des dels consistoris en què governen, com els de Madrid o Barcelona. 

El "mur" a les comunitats

Davant d'això, marquen ara les "comunitats del canvi" com el seu "principal objectiu estratègic en aquest cicle polític" amb vista a les eleccions del 2019. Podem vol construir el seu mandat en les comunitats com un "mur" davant el Govern de Rajoy i com un "paraigua protector per als municipalismes democràtics".

Notícies relacionades

Expliquen que el seu projecte polític, a diferència del PP, es construeix "des de baix i des dels territoris" fins a "arribar a l'Espanya que volem", per a la qual cosa reconeixen necessitar altres partits polítics, com el PSOE de Pedro Sánchez.

"Si avui és possible començar a construir una col·laboració mé sgran amb el PSOE en l'àmbit estatal és precisament per la victòria en aquest partit dels favorables a acostar-se al pol del canvi assumint que no poden governar sols i que no els convé fer-ho amb el PP i Ciutadans", subratllen.