PERQUÈ NO TÉ NI CALENDARI NI PRESSUPOST

Alberto Garzón recela del pacte contra la violència masclista perquè no veu "garantia" del seu finançament

Izquierda Unida votarà contra el dictamen perquè "es desaprofita una oportunitat"

zentauroepp39034980 gra037  madrid  24 06 2017   el coordinador federal de iu  a170624175300

zentauroepp39034980 gra037 madrid 24 06 2017 el coordinador federal de iu a170624175300 / Angel Diaz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Servimedia / Madrid

El coordinador federal d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha expressat aquest dimarts els seus recels davant el pacte d'Estat contra la violència de gènere perquè no veu "cap garantia" que compti amb el finançament acordat.

En una entrevista a 'RNE', Garzón ha subratllat que els mil milions d'euros en cinc anys previstos s'han de traslladar als Pressupostos Generals de l'Estat, on de moment no només no hi són sinó que en els últims comptes aprovats les partides destinades a aquests objectius es van reduir.

Considera que les mesures són "clarament insuficients" i que, tot i que hi va haver unanimitat en els "tipus de mínims" presentats en la subcomissió, ha assegurat que Izquierda Unida serà una de les formacions que defensaran un vot particular en la votació de la comissió, divendres que ve.

Notícies relacionades

De fet, ha assegurat que votaran en contra del dictamen perquè creuen que "es desaprofita una oportunitat" i que tot s'ha reduït a una "operació de comunicació política" per tenir "un titular" a causa de la pressió que suposa per al Govern i per als partits la creixent mobilització social.

Ha denunciat que hi ha "molta hipocresia" en aquest àmbit perquè és cert que fa falta un pacte d'Estat però que no pot ser "qualsevol" pacte, i l'acordat no té calendari ni pressupost.