Puigdemont qualifica d'"indecent" que el Tribunal de Comptes persegueixi econòmicament Mas

El president defensa que "els Mossos no poden ni avortar ni organitzar el referèndum"

jregue38888154 barcelona 14 06 2017  carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

jregue38888154 barcelona 14 06 2017 carles puigdemont durante el pleno sob170623092247

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat ha criticat amb duresa la decisió del Tribunal de Comptes de tirar endavant una actuació contra Artur MasIrene RigauJoana Ortega i Francesc Homs, a qui es pot demanar que paguin els 5 milions d'euros que va costar la consulta del 9-N. "És terriblement injust -ha afirmat-, un abús, que als quatre del 9-N hi hagi qui en nom de l'Estat els vulgui perjudicar en la seva vida personal i de les seves famílies, és indecent quan el mateix Tribunal de Comptes -que forma part de l'Estat, format per gent vinculada directament al PP- és incapaç d'obrir ni un sol expedient per recuperar els 60.000 milions d'euros per pagar a la banca amb la promesa que es tornarien, com és possible que ara persegueixi els quatre del 9-N per posar les urnes". Puigdemont ha dit que aquests fets són una mostra de la baixa qualitat democràtica de l'Estat.

"¿Montoro respondrà amb el seu patrimoni personal amb els diners que s'han deixat d'ingressar per una amnistia fiscal il·legal?", s'ha preguntat respecte al paper del Tribunal de Comptes.

"HI HAURÀ URNES"

En una entrevista a l'emissora Rac105, el president ha afirmat que "el dia 1 d'octubre hi haurà urnes", sense donar detalls sobre si ja se'n disposa, i ha assegurat que l'única opció que no tiri endavant el referèndum és "que els catalans no vagin a votar, és l'únic que pot impedir" el referèndum.

Preguntat sobre si els Mossos d’Esquadra poden ser els encarregats d'avortar el referèndum, Puigdemont ha afirmat que "els Mossos no poden ni avortar ni organitzar el referèndum".

EL PATRIMONI

Notícies relacionades

Respecte al patrimoni dels dirigents del procés sobiranista, el president ha afirmat que "els que es pensin que qui està compromès amb la política es mou per interessos materials s'equivoquen", i ha afegit que aquest és un error d'anàlisi del Govern del PP.

Respecte a l'article d'Antoni Bayona, lletrat major del Parlament, criticant la via unilateral cap a la independència, Puigdemont ha al·legat que no ha llegit el text i ha afegit que "és un debat d'experts, però més enllà del que digui un expert en una matèria, no s'ha de perdre de vista que les lleis es fan per a la gent i qui pot canviar les lleis és la gent".