"No existeix dret a la secessió ni dret a elegir al marge de la llei"

El PP: les pensions es paguen a Catalunya per la "solidaritat dels espanyols"

La "falca" d'"Espanya ens roba" queda desmuntada per les xifres econòmiques, afirma

El PP: les pensions es paguen a Catalunya per la "solidaritat dels espanyols"

Kiko Huesca (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El secretari general del grup popular al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, ha recalcat que és "gràcies a la solidaritat dels espanyols" que es poden pagar les pensions a Catalunya, i ha parlat de "línies vermelles", i ha insistit que "no existeix dret a la secessió ni dret a elegir al marge de la llei".

En una entrevista a RNE, Bermúdez de Castro ha assegurat que la "falca" d'"Espanya ens roba" queda desmuntada per les xifres econòmiques. En aquest sentit, ha recordat que el PP està disposat a parlar sobre la reforma del sistema de finançament autonòmic.

Així, ha dit que el sistema de finançament de les comunitats autònomes que segueix vigent en l'actualitat "no és responsabilitat" del PP, i que el que estan buscant els populars és un nou model "just i suficient". "Es tracta de garantir la igualtat de l'accés als serveis públics i per això estem negociant", ha aclarit.

Sobre un possible acord, el portaveu adjunt del PP al Congrés ha recordat que es troben en una situació en què el PP no té majoria absoluta i per això "efectivament" la seva intenció és "buscar un acord amb tots" els grups parlamentaris: "Ens posem d'acord amb tots o no hi haurà finançament", ha assegurat.

INVESTIGACIÓ DEL TRIBUNAL DE COMPTES

Per una altra banda, durant l'entrevista, Bermúdez s'ha mostrat a favor de la investigació que s'obrirà per part del Tribunal de Comptes per reclamar a l'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas i diversos dels seus exconsellers el diner públic gastat en la consulta del 9-N. "A Espanya no hi ha impunitat", ha asseverat. La quantitat que se'ls pot arribar a reclamar podria superar els cinc milions d'euros.

Notícies relacionades

Així mateix, ha recordat que els Mossos, com a Forces de Seguretat de l'Estat, són "garants del compliment de la llei" i ha subratllat que no ho són "del contrari", en referència a la il·legalitat del referèndum de l'1 d'octubre: "No permetran que es faci un acte il·legal", ha afirmat.

Respecte a un canvi en la Constitució, el portaveu adjunt del PP ha al·ludit al "procediment" que s'hauria d'aprovar primer al Parlament català i d'aquí arribar a les Corts Generals: "El que no es pot canviar és que aquest canvi de la Constitució el faci només  una part", ha afirmat.