Les portades de la premsa

La detenció de Villar encén el quiosc

El president de la federació de futbol, arrestat per la Guàrdia Civil acusat de comprar vots i cobrar comissions

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La detenció de l'incombustible president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, ha causat un autèntic terratrèmol al quiosc, no perquè hagi sorprès a ningú el fet en si, sinó perquè ningú s'ho esperava després de tants anys de manejar el món del futbol i no haver quedat encara esquitxat per algun escàndol i perquè, segons sembla, ha sortit impune, almenys de moment, del descobriment de la gran corrupció de la FIFA, on ha ocupat molts anys la vicepresidència, al costat de tots els implicats. Sembla que allò de san Martí es compleix.

Altres notícies destacades a les primeres pàgines són la decisió de la Generalitat de comprar les urnes per a l'1-O i no comunicar ni com ni quan es farà i la solució que ofereix 'El País', citant experts, per superar la presència d'un càrrec polític independentista al capdavant dels Mossos: aplicar l'article 155 de la Constitució, que permet a l'Estat assumir el comandament de les policies autonòmiques.

Les portades dels diaris

El País: "Els experts opten pel 155 per al control dels Mossos"; "La corrupció amenaça el regnat de 29 anys de Villar"; "Mig segle d'abusos sexuals al cor. L'informe sobre els nens de la catedral alemanya de Ratisbona descriu un infern"; "Ximo Puig, líder del PSOE valencià: "Erigir-se en guia de l'esquerra és faltar al respecte als militants".

El Mundo: "El frau dels amistosos de la selecció acaba amb Villar"; "L'FMI aconsella als espanyols que es facin un pla de pensions"; "La Generalitat no s'atreveix a comprar les urnes i imposa una apagada informativa"; "Batea, el poble català que es vol fer aragonès"; "L'oposició veneçolana promou un Tribunal Suprem alternatiu"; "El Govern obre la FP per repescar els joves que deixen l'ESO".

Abc: "Villar rebaixava el caixet de la selecció espanyola a canvi de comissions. Detinguts el president de la Reial Federació de Futbol, el seu fill Gorka i la seva mà dreta, Juan Padrón, per saqueig 'continuat' a l'empara de l'edat d'or del combinat nacional".

La Razón: "L'UCO investiga si Villar va comprar el vot d'àrbitres i entrenadors"; "JxSí i la CUP preparen una tancada al Parlament si fracassa el referèndum"; "La reforma sanitària de Trump encalla per les desercions de republicans"; "L'FMI eleva al 3,1% la previsió del PIB però demana congelar les pensions".

La Vanguardia: "El Govern imposa el secret sobre la compra d'urnes"; "El jutge deté Villar i el seu fill pel cobrament de comissions il·legals"; "El túnel de les Glòries s'allargarà fins a la rambla del Poblenou"; "Fracàs total de Trump contra l''Obamacare"; "Unipost suspèn pagaments amb deutes de 50 milions".

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO: "Fi del 'villarat'. La Guàrdia Civil deté el president de la Federació Espanyola de Futbol per corrupció"; "La Generalitat no aclareix com i quan comprarà les urnes"; "U2 exhibeix la seva llegenda a l'Estadi Olímpic"; "L'FMI preveu que Espanya creixi per sobre del 3,1% aquest any"; "Pere Gascón, oncòleg: 'L'estrès emocional crònic pot iniciar un càncer".

El Punt Avui: “El Govern blinda l’organització del referèndum”; “Retorn a ‘The Joshua Tree".