Les portades de la premsa

El sobiranisme controla els Mossos, alerta el quiosc

Les portades dels diaris titulen amb la dimissió de Batlle i el cop de timó de Puigdemont i Junqueras en la policia autonòmica

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El quiosc alerta de la nova direcció política dels Mossos d'Esquadra, després de la dimissió forçada d'Albert Batlle. El substitut elegit pel tàndem Junqueras-Puigdemont és Pere Soler, un independentista convençut amb facilitat per a les paraules gruixudes i les frases provocatives. Els més alarmats, pel que sembla, són els mateixos policies autonòmics que temen que els dirigents del procés vulguin forçar la màquina i els posin en un compromís l'1-O.

Les portades dels diaris

El País: "Els separatistes aconsegueixen el ple control de la policia. Els socialistes proposen una quitació del deute com a fórmula per acostar-se a Catalunya"; "Sant Sebastià intenta frenar el turisme massiu. Sant Sebastià va presentar ahir un pla de xoc contra el desenvolupament descontrolat del turisme que inclou una taxa i la persecució dels allotjaments il·legals"; "Aneu-vos-hi acostumant: aquesta frase és correcta"; L'oposició a Maduro crea un Govern d'unitat i crida a la vaga"; "La queixa del tsar anticorrupció xinès anticipa una nova purga política".

El Mundo: "La Generalitat depura els Mossos i crida a la rebel·lió ciutadana. El PSOE veu 'raonable' una quitació del deute de Catalunya"; "Sánchez i Iglesias s'aproximen a poc a poc. Les cúpules del PSOE i de Podem, encapçalades per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, es van reunir ahir després de dies d'insistència del partit 'morat"; "Espanya obre la porta que la UE imposi sancions a Veneçuela. Investiguen a Madrid un ministre de Chávez per blanqueig"; "El Govern rectifica i aixeca el veto a la jornada de 35 hores als funcionaris"; "La fiscalia investiga el gihadista per adoctrinar els seus fills".

Abc: "Els Mossos temen ser forçats a posar-se al servei de la consulta il·legal. La dimissió del director de la policia catalana genera 'incertesa' al cos, els membres del qual rebutgen ser 'instruments polítics' de Puigdemont i li adverteixen que estan al costat de la llei".

La Razón: "La fiscalia actuarà contra el Govern per prevaricar si compra les urnes"; "Rajoy reivindica l'Exèrcit. El president i Cospedal visiten les tropes a Letònia: 'Contribuïu a una Espanya més segura"; "Maduro anima la guerrilla chavista davant l'èxit de la consulta de l'oposició"; "Purga als Mossos: un sobiranista convençut dirigirà la Policia l'1-O"; "Sánchez i Iglesias pacten contra el PP però discrepen sobre Catalunya"; "El Regne Unit deixa fora de les obres de l'AVE les empreses espanyoles".

La Vanguardia: "Dimiteix el cap dels Mossos, qüestionat pel sobiranisme"; "El retorn de Mariscal. Autor del cartell de la Mercè del 1987, Javier Mariscal repetirà aquest any amb el retrat de la Merche, que el dissenyador va descriure com 'una noia de barri"; "Les webs de lloguer s'escuden en la privacitat dels propietaris"; "El PDECat recupera els exconsellers i càrrecs que deixen el Govern"; "El 'brexit' i el fiasco de May agreugen la crisi dels 'tories"; "L'oposició a Maduro treu pit per l'èxit del seu 'referèndum":

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO: "La purga a Interior alarma els Mossos. Pere Soler, el substitut: 'Em feu pena tots els espanyols"; "Sánchez i Iglesias reclamen més implicació amb Catalunya"; "La patronal i els sindicats proposen apujar els salaris de l'1,2% al 2,5%"; "Acabar amb les cleques als nens".

El Punt Avui: “Referèndum amb nova direcció en els Mossos d’Esquadra”.