Anar al contingut

L'oposició carrega contra la Generalitat per la dimissió del cap dels Mossos

Coscubiela considera una "irresponsabilitat" provocar aquests canvis per motius polítics

Roger Pascual

La dimissió d'Albert Batlle com a director dels Mossos a dos mesos i mig del referèndum de l'1-O ha provocat tota mena de reaccions. L'oposició al Parlament ha carregat contra el Govern català per un relleu en una àrea tan sensible i que consideren que només respon, com en el cas del conseller d'Interior, a motius polítics.

"No voldríem haver de lamentar que la dimissió de Batlle confirma la deriva de radicalitat en aquesta conselleria", ha assegurat Salvador Illa, secretari d'organització del PSC, que ha explicat que el seu partit veu amb "preocupació" aquest canvi.

"El Govern d'Espanya prendrà totes les mesures necessàries perquè ningú intenti que els Mossos actuïn al marge de la legalitat", ha assegurat Xavier García Albiol. "Vull transmetre als Mossos un missatge de tranquil·litat. Les institucions democràtiques i l'estat de dret no permetran cap excés", ha apuntat el líder del PPC.

La notícia també ha caigut malament al portaveu de Catalunya Sí que es Pot. "Preocupant el desmantellament de la direcció política d'interior mentre estem en grau 4 d'alerta terrorista, campanya d'incendis", ha tuitejat Joan Coscubiela. "És una irresponsabilitat provocar canvis en tota l'estructura d'Interior no per raons de millora de la seguretat, sinó d'equilibris interns".

0 Comentaris
cargando