Junqueras nega haver influït en la destitució de consellers

El vicepresident critica les maniobres del Govern central per parar l'1-O i defensa que "la repressió no pot ser infinita"

jregue39287555 barcelona  13 07 2017 ple parlament   oriol junqueras antes 170717100658

jregue39287555 barcelona 13 07 2017 ple parlament oriol junqueras antes 170717100658 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
JÚLIA REGUÉ / BARCELONA

El vicepresident del GovernOriol Junqueras, ha negat aquest dilluns que ERC hagi tingut "res a veure" amb els últims canvis a l'Executiu i ha defensat, en la mateixa línia que ho va fer Puigdemont, que "aquestes persones han preferit fer un pas al costat". A més, ha rebutjat en una entrevista a RAC-1 que es doni de baixa algun conseller d'ERC per compensar el que que ha passat amb els del PDECat i ha reivindicat la feina de MuntéRuiz i Jané, que, per ell, "han estat sempre pel referèndum perquè és el compromís que tenien". 

Amb el nou Govern ja en marxa, Junqueras ha assegurat que l'1-O "hi haurà urnes" i que "estaran plenes de vots". Sobre el reconeixement de la comunitat internacional, creu que està "dins de la normalitat més absoluta" que no es posicioni. 

Notícies relacionades

Per una altra part, Junqueras ha criticat amb duresa les maniobres i declaracions d'intencions del Govern per frenar l'1-O. "No ens podem resignar a normalitzar la via de l'amenaça constant contra la voluntat de votar. Tothom s'hauria d'indignar", ha dit. De totes maneres, ha considerat que "la repressió no pot ser infinita per part de l'Estat" i ha instat a respondre amb "prou democràcia" les represàlies judicials que ja contempla la Generalitat per l'1-O: "De querelles segur que no en faltaran. El Govern no és tan generós amb altres coses però amb això sí", ha criticat.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha intervingut a Twitter durant l'entrevista per assegurar que se li posen els "pèls de punta escoltant el discurs populista i demagog de Junqueras" i recordar-li al vicepresident que, segons ell, "només amenaça qui trenca la legalitat democràtica vigent". Junqueras li ha respost en antena preguntant-li si "en lloc d'urnes prefereix que parli de clavegueres o de proves falses".