EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Lluís Corominas substitueix Jordi Turull al capdavant de Junts pel Sí

Lluís Guinó el rellevarà com a vicepresident primer del Parlament

abertran30331556 barcelona 08 07 2015 parlament  sesion de control en la imag170717121320

abertran30331556 barcelona 08 07 2015 parlament sesion de control en la imag170717121320

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas, dirigent veterà de CDC, serà el nou president del grup parlamentari de Junts pel Sí, després que Jordi Turull abandonés el càrrec al ser nomenat conseller de la Presidència i portaveu del Govern, a la ronda de cessaments i relleus que es van succeir a l'Executiu de Puigdemont. El càrrec de Corominas a la Mesa de la Cambra catalana l'ocuparà el diputat de JxSí i alcalde de Besalú, Lluís Guinó.

Notícies relacionades

Algunes informacions apuntaven que la substituta de Turull al capdavant de Junts pel Sí podria ser la coordinadora del PDECat, Marta Pascal, però, segons fonts del partit, la líder dels postconvergents prefereix seguir centrada en les tasques de direcció de la formació. Corominas és investigat en la causa que afecta tots els membres de la Mesa per haver permès la votació de les resolucions a favor del referèndum malgrat l'advertència del Tribunal Constitucional.

Precisament aquest dilluns, la defensa de Corominas ha sol·licitat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que citi com a testimoni el nou conseller de Presidència, Jordi Turull, com a impulsor de les propostes de resolució sobre el referèndum independentista que van motivar la querella de la fiscalia contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i tots els membres sobiranistes de la Mesa.