Sánchez i Iglesias es tornaran a reunir dilluns per buscar com frenar les mesures del PP

La reunió es produeix en un context de desglaç després de l'acord per forjar un govern de coalició a Castella-la Manxa

Podem insisteix a buscar una alternativa a Rajoy però Sánchez avisa que les mocions de censura han de ser "meditades"

undefined33353656 madrid  30 03 2016  pedro s nchez psoe  y pablo ig160330114526

undefined33353656 madrid 30 03 2016 pedro s nchez psoe y pablo ig160330114526 / JOS LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Els líders del PSOE i Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, es reuniran dilluns de nou per començar a esbossar el principi d'acord de fa tres setmanes quan es van reunir per primera vegada des que Sánchez va ser reelegit secretari general, per buscar aliances que frenin les mesures del PP

La trobada es produeix després que Iglesias instés públicament dijous els socialistes a començar els contactes, davant la reticència del principal partit de l'oposició. "El compromís era començar les reunions al juliol i estic convençut que ho complirà i que ens reunirem perquè és necessari posar-nos a treballar i fer que les paraules, que sonen molt bé, es converteixin en fets", va assenyalar el líder morat als passadissos del Congrés.  

La reunió ha sigut concretada per les portaveus parlamentàries Margarita Robles (PSOE) i Irene Montero (Podem), i tindrà lloc a les cinc de la tarda al Congrés. 

A UN MOMENT DE DESGLAÇ

La cita es produeix en un moment de desglaç en les relacions entre tots dos partits, que s'ha traduït en un principi d'acord a Castella-la Manxa perquè Podem entri a formar part del Govern regional, malgrat que el president manxec, Emiliano García-Pague, va ser un dels barons més crítics amb Sánchez i els intents d'aquest, durant la legislatura fallida, per forjar un acord amb els morats que impedís que Mariano Rajoy fos investit. 

Tot i així, mentre Iglesias desitja que l'acord amb el PSOE serveixi per desallotjar Rajoy, a través d'una moció de censura, el PSOE, de moment, només està disposat a aconseguir acords parlamentaris que reverteixin les seves polítiques. "S'ha de treballar sense pressa però sense pausa per construir una alternativa de Govern", ha insistit aquest divendres el secretari general morat.

Notícies relacionades

A l'agenda que Podem vol abordar destaquen temes com l'ocupació juvenil, les pensions, la corrupció, polítiques d'igualtat i la situació a Catalunya. Segons Iglesias, seria assenyat que la reunió se centrés en "qüestions generals" i que es preparin equips específics per abordar després qüestions concretes en la col·laboració parlamentària, amb taules de treball "habituals" entre les dues forces polítiques. "És un pas molt positiu", ha resumit Iglesias. 

Mentrestant, Sánchez ha reconegut que "mai descarta" presentar una moció de censura, encara que en cas de fer-ho serà "dialogada, consensuada, meditada i treballada".