Zapata deixa Podem al ser expedientat per no aportar part del seu salari al partit

El partit a la Comunitat de Madrid castiga diversos regidors de Manuela Carmena

El regidor justifica la seva decisió al dir que es deu al codi ètic d'Ahora Madrid

1
Es llegeix en minuts

La comissió de garanties de Podem a la Comunitat de Madrid ha obert expedient a diversos regidors de l'ajuntament capitanejat per Manuela Carmena per no aportar al partit part del seu sou. Això ha provocat que el regidor Guillermo Zapata, protagonista de la polèmica dels tuits sobre Irene Villa, i el delegat de Seguretat, Javier Barbero, hagin fet pública la seva decisió de donar-se de baixa del partit, segons ha avançat 'eldiario.es'.

Notícies relacionades

Com explica Zapata, Ahora Madrid és una de les confluències de Podem que té el seu propi codi ètic i el regidor argumenta que es deu a aquests requisits i per tant, davant la insistència de la formació morada perquè doni la part del sou que excedeixi els tres salaris mínims, ha preferit donar-se de baixa amb "certa pena". Així doncs, al no estar inscrit, ja no podrà participar en les consultes de la formació.

"Qualsevol organització té dret a posar en marxa els mecanismes que consideri orgànicament i financerament en relació amb el que considera les seves bases, els seus càrrecs, etcètera. Així que, més enllà de la certa pena que em fa perdre el vincle amb Podem, crec que era el més raonable per no donar lloc a equívocs. Com sempre i com fins ara, tota la disposició per donar un cop de mà en el que pugui donar-lo", ha dit.