Les portades de la premsa

El Rei demana diàleg sobre Gibraltar a Londres, diu el quiosc

El viatge d'Estat dels monarques i el ple català sobre l'1-O, temes destacats dels diaris

portada-periodico-13-7-2017

portada-periodico-13-7-2017

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dos temes destaquen sobre els altres al quiosc: el viatge d'Estat dels monarques espanyols al Regne Unit i el ple del Parlament sobre l'1-O. En el primer, els diaris ressalten la intervenció del rei Felip VI al palau de Westminster, en què, a més de recolzar la Unió Europea davant els promotors del 'brexit', va sol·licitar diàleg sobre Gibraltar. En el segon assumpte, les portades destaquen, per un costat, la intenció de Puigdemont de retocar el seu Executiu les vegades que faci falta per aconseguir la lleialtat total, que implica coresponsabilitzar-se de tot el muntatge del procés, i, per un altre, la designació de Junqueras i Romeva com a responsables de comprar les urnes.

Les portades dels diaris

El País: "Junqueras vol implicar tot el Govern en la consulta. Ciutadans frena el diàleg amb el PSOE a l'espera del referèndum"; "El Rei destaca a Londres els avantatges de la unitat europea. "El projecte d'integració europeu ha portat una estabilitat i una prosperitat sense precedents", afirma davant el Parlament"; "Lula da Silva, condemnat a nou anys de presó per corrupció".

El Mundo: "El Rei demana 'determinació' per solucionar el 'cas Gibraltar"; "Multes de fins a 600.000 € per als alcaldes que cedeixen el cens. Junqueras i Romeva, responsables de comprar les urnes per a la consulta"; "Carmena fa una bronca a Mari Mar Blanco per reivindicar la pancarta del seu germà"; "Lula, condemnat a nou anys de presó per suborns en el 'cas Petrobras"; "Falcao paga 8,2 milions que va ocultar a Hisenda".

Abc: "El Rei demana al Regne Unit diàleg per a Gibraltar. En el seu franc discurs davant el Parlament britànic, aplaudit durant un minut també per Theresa May, lamenta el 'brexit' però emplaça a 'mantenir, fins i tot millorar' les relacions bilaterals".

La Razón: "El Rei apel·la al diàleg per a Gibraltar. Reclama davant el Parlament "confiança i certesa" per als immigrants espanyols després del 'brexit"; "Tensió entre Puigdemont i Junqueras per qui assumeix el referèndum"; "Lula, condemnat a nou anys de presó per corrupció".

La Vanguardia: "Puigdemont vol Junqueras com a gestor de l'1-O. El president agruparà competències del referèndum en una única conselleria"; "Més que una visita. La reina Isabel va disposar ahir una rebuda amb magnificència per als reis d'Espanya"; "L'Agència Tributària aborda el iot de Cristiano i li demana la documentació"; "Condemna de més de nou anys de presó per a Lula per corrupció"; "El conflicte del metro s'enverina i salta al pla polític"; "Linde admet que el Banc d'Espanya es va equivocar amb la crisi".

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO: "El Rei demana diàleg sobre Gibraltar. Felip VI intervé al Parlament britànic després de ser complimentat per Isabel II"; "Puigdemont reajustarà un Govern dividit per l'1-O"; "Mataró multarà pels orins de gossos si no es reguen"; "Bartomeu: 'Tenim 60 milions més vendes per fitxar"; "Airbnb assumeix el compromís de retirar de la seva web els pisos turístics il·legals"; "L'iceberg més gran de la història es desprèn de l'Antàrtida".

El Punt Avui: “Remodelació a la vista”; “Això és una obra col·lectiva i signarem tots si s’ha de fer (Meritxell Serret)”.