La Guàrdia Civil investiga l'acte al TNC sobre el referèndum

Turull qualifica de "delirant" que es requereixi documentació sobre l'esdeveniment

Les indagacions segueixen les iniciades arran de les declaracions de l'exsenador Santi Vidal

JULIO CARBÓ / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Guàrdia Civil investiga l'acte al TNC sobre el referèndum. Jordi Turull, president del grup parlamentari, ha qualificat de "delirant" que es requereixi documentació sobre l'esdeveniment organitzat per la Generalitat per donar detalls de la llei que empara la consulta i de les seves garanties democràtiques

La decisió de reclamar aquesta informació ha sigut decretada pel Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els actes de preparació del referèndum des que el mes de gener passat van sortir a la llum les polèmiques declaracions de Santi Vidal, en què l'exsenador republicà atribuïa il·legalitats al Govern en el seu camí cap a la independència.

Notícies relacionades

A aquesta causa també s'hi van unir al març les indagacions de la Fiscalia Superior de Catalunya pels preparatius del referèndum, pels presumptes delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. Uns preparatius que, segons la fiscalia, incorrerien "en frontal contradicció amb les decisions adoptades pel Tribunal Constitucional".

En aquesta línia, el 28 de juny la Guàrdia Civil ja va interrogar un càrrec de confiança del Govern, un funcionari i un treballador extern a la Generalitat en relació amb la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR). Aquestes indagacions també s'uneixen a les que està efectuant l'institut armat sobre la campanya institucional que anima els catalans residents a l'estranger a registrar-se al cens per votar en el referèndum unilateral de l'1 d'octubre.