ERC i la CUP pressionen per aprovar la llei de transitorietat abans de l'1-O

Les formacions sobiranistes volen evitar un possible buit legal si guanya el 'sí' a les urnes

cupjunquibertran

cupjunquibertran / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Esquerra i la CUP pressionen els seus socis perquè el Parlament aprovi la llei de transitorietat jurídica abans del referèndum previst per a l'1 d'octubre, encara que només entraria en vigor si guanyés el ‘sí’ a les urnes.

Els republicans pretenen evitar possibles interpretacions dispars sobre el resultat de la consulta que puguin reobrir el debat sobre la llei pactada i a més donar seguretat davant un suposat buit legal. Pels cupaires, aquesta fórmula garanteix la "irreversibilitat", però membres del PDECat han evitat posicionar-se tenint en compte que encara s'està debatent.

Notícies relacionades

Està previst que aquesta llei s'expliqui públicament durant l'última setmana de juliol, després d'acordar-se una llei separada per al referèndum. La llei de transitorietat és la que ha de permetre establir una nova legalitat catalana, de manera que ERC sempre ha defensat que si guanya el ‘sí’ s'ha de saltar de la legalitat espanyola a la catalana.

La CUP, per la seva part, considera que s'ha d'aprovar la llei del referèndum i després la de transitorietat, sempre abans de l'1-O. La tramitació de les dues lleis es deixarà per a la segona quinzena d'agost i, segons ha apuntat el vicepresident Oriol Junqueras, la previsió és que la Cambra catalana aprovi la del referèndum a principis de setembre.