Mayor Oreja afirma que el procés és "el projecte d'ETA"

L'exministre manté que la banda terrorista segueix "viva a Catalunya" a través del "procés de ruptura" d'Espanya

Mayor Oreja afirma que el procés és "el projecte d'ETA"

JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Jaime Mayor Oreja era ministre de l'Interior quan ETA va assassinar Miguel Ángel Blanco. Amb motiu de l'aniversari del cruel atemptat, l'exdirigent del PP ha concedit una entrevista a 'Okdiario' en què compara el procés amb l'actuació d'ETA al País Basc. No és la primera vegada que vincula les dues situacions, malgrat l'absoluta absència de violència a Catalunya. En aquesta ocasió, arriba a assenyalar que la banda terrorista només ha "deixat de matar" però "el projecte d'ETA, el projecte de ruptura amb Espanya, està viu a Catalunya". 

Notícies relacionades

L'exministre insisteix que no ha arribat el "final d'ETA", malgrat que ha deixat de matar, perquè la banda no només és una organització terrorista, sinó un projecte polític de ruptura que perviu en tres llocs: el País Basc, a través d'EH Bildu, a Navarra, on, segons la seva opinió, "part del govern és d'ETA", i a Catalunya, on considera que "evidentment" hi ha un "procés de ruptura que és el projecte d'ETA". 

A continuació, alaba al Govern de José María Aznar, del qual ell va formar part, per aconseguir "l'enfortiment de l'Estat" i que l'organització terrorista "gairebé desaparegués". Però adverteix que ara Espanya "ha d'afrontar un projecte de ruptura més sofisticat".