Garzón i Rufián s'enfronten a Twitter pel suport del 'clan Pujol' a la independència

El portaveu d'ERC recorda al líder d'IU que no van menysprear el suport del PDECat a la moció de censura

El cupaire Pau Llonch se suma a l'intercanvi de tuits

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

Alberto Garzón, s'ha enfrontat a Twitter amb el portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, i amb el cupaire Pau Llonch, arran de la decisió del coordinador general d'IU de no recolzar el referèndum previst pel Govern per a l'1 d'octubre. Garzón va assenyalar dilluns que si fos català no participaria en la consulta, malgrat que el líder de la seva formació a Catalunya, Joan Josep Nuet, va assegurar que sí que pretén votar. 

La controvèrsia es va iniciar amb l'intercanvi de tuits entre Garzón i Rufián, quan aquest va contestar que era "una pena" el comentari del primer en què es preguntava: "¿És legítim voler deixar-nos aquí amb Borbons i Bárcenas i anar de la mà dels Pujols?".

La resposta de Rufián ha arribat en forma d'una altra pregunta: "¿I per què els vots del PDECat valen per a una moció de censura al Congrés i no valen per a un procés d'autodeterminació al Parlament?".

Segons Garzón, "els vots no són buits, tenen ideologia i classe", i encara que "al PDECat li demanem facilitar la vida a les classes populars d'Espanya, no voldran" i acabaran abstenint-se.

Garzón explica en un altre tuit de la mateixa sèrie que és "independentista" però que, segons la seva opinió, "la sobirania popular es conquista contra el capital, no contra Espanya". A continuació, uns exemples de l'intercanvi de cops tuiters.

A la controvèrsia s'hi ha unit el raper, militant de la CUP i articulista Pau Llonch, que li ha matisat: "Contra tots dos", perquè "l'Estat és estructuralment funcional a la reproducció del capital i contrari a l'autodeterminació nacional i material".

Llonch li recomana a continuació a Garzón que "llegeixi" més i veurà que "el PCE, al final, com el PCF, quina decepció, quina pena", i el líder d'IU li contesta que "no cal, conec bé els arguments, però no t'oblidis que no som independentistes".

Notícies relacionades

"No cal ser-ho per entendre els arguments, ja que fins i tot per federar-se fa falta una ruptura que ens col·loqui d'igual a igual", matisa Llonch, abans que el líder d'IU aclareix (sobre un llibre de Lenin) que "a mi les sagrades escriptures no m'han agradat mai, soc més de l'anàlisi concreta de la situació concreta".

En aquest punt ha intervingut el líder de Podem Albano Dante Fachin, al suggerir a Garzón: "Doncs vine a Catalunya un parell de setmanes".