EL 'CAS ITV'

La fiscalia ofereix una rebaixa de pena a Oriol Pujol a canvi de la seva confessió

Malgrat la disminució de la pena de cinc anys i dos mesos a dos anys i mig de presó, l'expolític ingressaria a la presó

zentauroepp28882780 oriol pujol170425204044

zentauroepp28882780 oriol pujol170425204044

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia Anticorrupció ha ofert a l’exdirigent de CDC Oriol Pujol rebaixar la condemna pel cas ITV de cinc anys i dos mesos de presó a dos anys i mig, la qual cosa suposaria igualment el seu ingrés a la presó. A canvi, hauria de reconèixer que va cobrar comissions per utilitzar la seva influència política per afavorir empresaris amics i que va intentar arreglar un concurs d’adjudicació d’estacions d’ITV a Catalunya. L’expolític, d’entrada, estaria disposat a ingressar a la presó a canvi de salvar la seva dona. Els pròxims dies, Pujol ha de respondre si accepta aquest acord.

A la dona de Pujol, Anna Vidal, i a tres implicats més (Sergi Pastor, Josep Tous i Ricard Puignou), l’acusació pública també està disposada a rebaixar-los la petició inicial de pena a uns mesos de presó que, a més a més, serien substituïts per una multa. Per a un sisè investigat, Sergi Alsina, la condemna quedaria en dos anys i mig de presó. No obstant, aquest últim acusat s’ha mostrat contrari a admetre la comissió del delicte i vol defensar la seva innocència en un judici.

Notícies relacionades

Els fiscals del cas van reprendre ahir els contactes amb els advocats defensors dels sis implicats en el cas ITV. L’objectiu: arribar a un acord que eviti el judici, que se celebraria amb jurat popular. Però per ara no hi ha res tancat. Un dels principals inconvenients és la negativa d’Alsina a arribar a admetre l’acusació. Per això s’estudia un pacte parcial amb cinc investigats i que el judici només se celebrés contra Alsina. Aquest supòsit planteja, al seu torn, problemes d’índole jurídica.

Una altra de les qüestions que pesen en les negociacions és que alguns dels investigats tenen processos pendents. En una peça separada, el fiscal reclama cinc anys i mig de presó per a Pastor i set anys i mig de presó per a Alsina per la venda de la planta de Sony a Catalunya. La retirada de Manos Limpias com a acusació ha facilitat que s’intensifiquin les negociacions.