LES PORTADES DELS DIARIS

La dreta mediàtica llança Miguel Ángel Blanco sobre l'alcaldessa Carmena

Puigdemont estudia crear una Conselleria del Referèndum, segons informa l''Ara'

"L'esperit d'Ermua s'imposa també a la indignitat populista", titula l''Abc'

portadaabc1107

portadaabc1107

3
Es llegeix en minuts
Andreu Farràs
Andreu Farràs

Periodista. Guionista d‘El 23-F desde dentro’ (premi Ondas 2001) i coautor d‘El 23-F a Catalunya’

ver +

La dreta mediàtica ha seguit les consignes dels polítics conservadors i ha aprofitat el 20è aniversari de l'assassinat del regidor del PP Miguel Ángel Blanco a mans d'ETA per llançar aquest dimarts tota la seva cavalleria tipogràfica sobre l'alcalde de Madrid, l'esquerrana Manuela Carmena. "L'esperit d'Ermua' també s'imposa a la indignitat populista", titula el centenari 'Abc'. "Podem enterboleix els actes d'homenatge a Miguel Ángel Blanco", destaca a la seva portada 'El Mundo'.

Carmena, de la formació progressista Ahora Madrid, es va negar a col·locar una pancarta commemorativa de l'assassinat de Blanco a la façana de l'Ajuntament de Madrid, perquè podria significar "menysprear unes víctimes del terrorisme amb relació a les altres".

COLAU I L'1-O

A Catalunya, la polèmica al voltant de la commemoració de l'assassinat del regidor d'Ermua, que va marcar l'inici de la decadència d'ETA, no ha interessat tant aquest dimarts a les portades dels diaris de la capital catalana, que, en la majoria dels casos, han donat relleu a la controvèrsia generada per les declaracions d'Ada Colau al voltant de la implicació de l'Ajuntament de Barcelona en la logística del referèndum sobiranista, fet constant en els últims semestres.

L''Ara' aporta una primícia: Carles Puigdemont està estudiant la possibilitat de crear una 'Conselleria del Referèndum', de manera que un sol departament de la Generalitat, un dels ja existents, concentraria totes les atribucions necessàries per portar a terme la consulta.

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, mantindria la direcció política del procés independentista dins del Govern, afegeix el citat diari. Una altra cosa és si el conseller o consellera encarregat de coordinar tot el dispositiu de l'1-O també serà el cap de turc, l'ase de tots els cops, que pagarà els plats trencats quan la maquinària política, judicial i policial de l'Estat caigui a sobre dels organitzadors amb tot el pes de la Constitució.

TITULARS DELS DIARIS

EL PAÍS

"Colau cedeix a les pressions i col·laborarà amb el referèndum"; "L'Iraq aborda la seva reconciliació després de l'alliberament de Mossul"; "Un oasi per a immigrants al centre de París. Visita l'alberg pioner a Europa en l'atenció als nouvinguts"; "El PSOE afirma que Alemanya i Bèlgica tenen 'nacions sense Estat".

EL MUNDO

"La Generalitat tracta d'evitar que Mas pagui la despesa del 9-N. Colau posa l'Ajuntament de Barcelona a disposició del referèndum"; "Podem enterboleix els actes d'homenatge a Miguel Ángel Blanco. Carmena diu que col·locar una pancarta del regidor és 'menysprear altres víctimes"; "El 'Russiagate' estreny el setge a la família Trump".

ABC

"L'esperit d'Ermua' s'imposa també a la indignitat populista. L'allau de crítiques ciutadanes i polítiques obliga Carmena a sumar-se als actes en record de Miguel Ángel Blanco, malgrat la seva negativa a homenatjar-lo a l'Ajuntament de Madrid".

LA RAZÓN

"Tots som Miguel Ángel Blanco. 'La Razón' rendeix homenatge al regidor assassinat per ETA davant la negativa de Carmena de penjar una pancarta a l'Ajuntament".

LA VANGUARDIA

"Els Mossos s'incorporen a les taules antiterroristes. Govern i Generalitat normalitzen la seva relació en matèria de seguretat"; "Colau donarà facilitats al referèndum a Barcelona i anuncia que anirà a votar"; "Un fons britànic compra Pronovias per 550 milions"; "La família Trump s'agafa els dits amb el 'Russiagate".

EL PERIÓDICO

"Colau ofereix facilitar la 'mobilització' de l'1-O"; "Desglaç amb els Mossos. El Govern accepta que el cos policial català s'incorpori al centre de coordinació antiterrorista"; "Contactes del fill de Trump revifen el 'Russiagate"; "BC Partners es queda Pronovias per 550 milions"; "Barcelona guanya 500 terrasses en un any".

ARA

"Puigdemont valora crear un conseller del referèndum"; "Colau afirma que Barcelona posarà 'totes les facilitats' per a l'1-O"; "Srebrenica, encara"; "Els Mossos entren a la coordinació antiterrorista"; "Pronovias passa a mans d'una firma de capital risc"; "El complex Hard Rock tindrà més oci que joc".

EL PUNT AVUI

"Vuit anys tard"; "Refer ponts amb l'1-O"; "Raül Romeva: 'La presó és un escenari més possible que probable"; "Campanya d'Òmnium contra la guerra bruta"; "Més sospites de complot entre Rússia i els Trump".

Notícies relacionades

EL CORREO

"Quatre ferits per una creu franquista. Va caure de manera imprevista quan era demolida per l'Ajuntament de Larrabetzu, que va convocar el públic"; "Rajoy reivindica el paper de les víctimes 'contra el terrorisme aquí i fora d'aquí"; "Una jove parelle biscaïna mor al bolcar el seu vehicle a Bolívia".