Domènech: "L'1-O serà un 9-N amb més confrontació amb l'Estat"

El líder dels comuns reclama al Govern més concreció sobre la consulta per decidir si hi participen

jregue38882877 madrid 14 06 2017  pol tica   el presidente del gobierno y v170710101130

jregue38882877 madrid 14 06 2017 pol tica el presidente del gobierno y v170710101130

1
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL / BARCELONA

Des que Catalunya en Comú va anunciar que recolzava l'1-O però que no preveia de moment fer una crida a la participació ciutadana, perquè no ho considerava un referèndum sinó una simple i "legítima" mobilització, no han parat de rebre crítiques del front independentista. Aquest dilluns el seu líder, Xavier Domènech, ha reclamat en una entrevista a RAC-1 més concreció per decidir si el seu espai participava en la consulta.

"Quan el Govern passi de la fase declarativa a una de més concreció, podrem valorar com participem de les mobilitzacions", ha assenyalat. En aquest sentit ha apuntat els seus recels sobre la llei del referèndum. “La llei del referèndum és dubtosa jurídicament i hi ha algunes coses que haurien de ser motiu de debat".

Notícies relacionades

Els comuns, per ara, segueixen sense veure diferències entre l'1-O i el 9-N. “La proposta que s'està fent acabarà assemblant-se molt al 9-N però amb més confrontació amb l'Estat". "Serà una mobilització d'afirmació de drets i de sobirania de Catalunya davant la negativa al diàleg i repressió de l'Estat espanyol", ha apuntat abans de reiterar que "hem defensat, defensem i defensarem el referèndum".

Domènech, que encara que ha expressat "plena predisposició" a votar en referèndums no ha aclarit si anirà a votar l'1-O, ha explicat que "hi haurà gent de Catalunya en Comú que ja sabem que participarà en l'1-O i gent que sabem que no hi vol participar".