Marta Pascal passa a l'ofensiva

La coordinadora del PDECat intensifica els contactes amb consellers i alts càrrecs

jregue36817744 marta pascal pdecat bertran170412095214

jregue36817744 marta pascal pdecat bertran170412095214

3
Es llegeix en minuts
Neus Tomàs
Neus Tomàs

Periodista

ver +

"Jo soc la coordinadora general del Partit Demòcrata i responc pel Partit Demòcrata". Aquesta frase, pronunciada per Marta Pascal a l'abril, és una de les que resumeixen més bé la manera d'actuar de la coordinadora del PDECat al capdavant de l'ex-Convergència. Fa un any que ocupa el càrrec, segurament l'any més convuls en la política catalana des de la reinstauració de la democràcia. I al seu partit no ha sigut menys mogut. En les últimes setmanes, la coordinadora del PDECat s'ha reunit amb consellers, alts càrrecs de la Generalitat -el 'sottogoverno'-, alcaldes, presidents comarcals i exdirigents del partit per traslladar-los tres prioritats: el compromís absolut amb el referèndum, la necessitat de consolidar l'estructura interna del partit i l'exigència de marcar un perfil ideològic propi. Déu-n'hi-do, es podria ironitzar des de fora veient que aquesta setmana Carles Puigdemont ha cessat Jordi Baiget, un dels consellers més ben valorats al partit. O sentint les declaracions que va fer divendres la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que també va expressar en veu alta alguns dels temors sobre la viabilitat del referèndum unilateral (com altres alts càrrecs reconeixen en privat). 

L'ENTRELLAT

Fonts del PDECat asseguren que Baiget estava disposat a firmar qualsevol document vinculat a l'1-O encara que li pogués portar problemes i que la seva reflexió -semblant a la que altres membres del Govern comparteixen- pretenia ser un toc d'atenció perquè no s'informa els alts càrrecs de decisions que els puguin afectar. Molesta més això que el fet de no formar part del nucli dur que fixa els passos a seguir. Fonts pròximes al ja exconseller d'Empresa i Coneixement desmenteixen que quan va expressar els seus dubtes en l'entrevista a 'El Punt Avui' sobre l'1-O ja ho fes pensant que així podria sortir del Govern. 

EL "REARMAMENT IDEOLÒGIC"

Una de les màximes preocupacions del partit és la d'aconseguir l'anomenat "rearmament ideològic" per no aparèixer més desdibuixat o revertir la imatge que són ostatges d'ERC i de la CUP. Al Congrés dels Diputats s'intenta que l'estratègia a seguir permeti recuperar la imatge de la força centrada que en altres temps ningú qüestionava. Un dels exemples recents va ser la seva abstenció en la moció de censura de Podem. Mentre que ERC hi va votar a favor, els parlamentaris del PDECat van optar per l'abstenció.                                                                                                        

Pascal ha fet 115 actes  i Bonvehí 122 més per "fidelitzar" el territori i les sectorials

Notícies relacionades

Les 115 visites i actes amb militants i quadros dirigents que Pascal ha fet i els 122 del secretari d'organització, David Bonvehí, els han permès "fidelitzar" el territori i les sectorials. La prova és que després d'apartar Germà Gordó, i malgrat que es va especular amb un degoteig de renúncies per solidaritzar-se amb ell, el cert és que només el van seguir dos càrrecs. 

Artur Mas tampoc s'ha quedat a casa ja que ha participat en 71 actes del partit. Va dir que s'implicaria en la farragosa activitat interna i ho ha fet. Mas disposa ara del temps que no tenia quan era president per dedicar-se a escoltar la seva gent. El mateix li passa a Puigdemont, que, donada la seva atapeïda agenda com a cap de l'Executiu, només ha pogut participar en 14 actes del PDECat. Per contra, Neus Munté ha assistit a 47. El temps, sempre relatiu.