El PDECat tanca ferides internes després del cessament de Jordi Baiget del Govern

Puigdemont fa pinya i alaba "els múltiples accents" que conté el seu partit

2
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / BARCELONA

La setmana que ha precedit el primer aniversari del PDECat ha sigut certament convulsa per als postconvergents. Dilluns va començar amb una esmena de Jordi Baiget al referèndum que se suposa que és el principal objectiu polític del seu partit i del Govern en què, com a conseller, s’enquadrava. El seu cessament fulminant pel seu company de partit i president, Carles Puigdemont, va ser entès per alguns sectors del PDECat com un «cop d’Estat» i l’exdiputat Francesc Homs va dir estar-ne «fins als ous (sic)».

    

La setmana laboral va acabar amb la presidenta del Consell Nacional del partit, Mercè Conesa, donant la raó a Baiget i reobrint així una ferida que només la vertiginosa velocitat dels esdeveniments a la Catalunya del procés havia tancat.

    

I es va arribar a aquest dissabte on, els uns i els altres, s’han esforçat per aplicar àrnica, tancar les ferides internes i donar una imatge de cohesió. La coordinadora del partit, Marta Pascal, que dies enrere havia defensat Baiget, va llançar un conciliador «aquest és el partit de Baiget i el del president Puigdemont». Pascal va subratllar que «aquest partit està 100% compromès amb el procés polític que viu Catalunya i amb el lideratge del president Puigdemont i els consellers que hi ha al Govern».

    

Després de mencionar el suport del partit als que han patit sentències judicials vinculades amb el procés però també a Jordi Baiget, Pascal ha advertit: «No ens deixarem donar lliçons per ningú».

ELS ACCENTS DEL PDECAT

El mateix Puigdemont  ha agraït, de totes maneres, el suport del Consell Nacional a la seva persona i al treball que realitza el Govern de la Generalitat, dies després que alguns dirigents qüestionessin obertament el cessament de l’exconseller Baiget per haver expressat alguns «dubtes» sobre el referèndum. Segons Puigdemont, el PDECat és «un partit plural, amb molts accents, però amb una gran fortalesa interna, cosa que resulta molt necessària».

CANVI DE LA SEU DE PROVENÇA

A tot això, el partit compleix un any i la seva direcció segueix en la seva obstinació d’anar distanciant la nova força de la seva força matriu, Convergència Democràtica. Així, el Consell Nacional va aprovar ahir buscar una nova seu per al partit i desvincular-se així completament de l’actual, que encara va a nom de la desapareguda CDC.

    

Segons fonts del PDECat, l’actual seu situada al carrer de Provença de Barcelona pertany a CDC, i fins ara el que feia el nou partit era «pagar un lloguer simbòlic» a la vella formació de la qual procedeix.

    

El màxim òrgan de direcció del PDECat, no obstant, ha decidit, en la seva reunió d’avui, «buscar un nou espai» que anirà al seu nom, mentre que serà CDC la que haurà de decidir si opta finalment per vendre la seu ubicada al carrer de Provença. El PDECat es va instal·lar en aquest edifici fa a penes un any, i les obres de condicionament van durar fins ben entrada la tardor.

Notícies relacionades

    

Sempre en aquesta missió gairebé impossible de trencar amb el passat, el consell nacional dels postconvergents van aprovar també un codi ètic per a tots els militants. 

Puigdemont preveu represàlies contra tots els catalans

Rajoy, a Hamburg, li va replicar que l’únic que està disposat a fer és «tot el contrari» del que realitza el president català, és a dir cenyir-se a la llei. «Estaria bé que la Generalitat deixés de violar les lleis contínuament», va assenyalar el cap de l’Executiu espanyol.