OPERACIÓ CATALUNYA

Interior va enviar un avió a Suïssa per rastrejar el compte bancari de Trias

Fuentes Gago assenyala Pino i confirma el viatge posterior a l'arxiu del cas per part de la Fiscalia

El llavors director adjunt operatiu de la Policia nega que existís una brigada política sota el seu comandament

1
Es llegeix en minuts

Interior va noliejar un avió a Suïssa per rastrejar el compte bancari de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias. L’inspector de la Policia José Ángel Fuentes Gago va volar a Ginebra per buscar proves contra l’exdirigent de CDC només tres dies després que la Fiscalia Anticorrupció tanqués el cas.

A la comissió del Congrés sobre l’operació Catalunya a l’època de Jorge Fernández Díaz, Fuentes Gago va afirmar ahir que no va fer «mai» cap investigació sobre Trias ni sobre altres polítics com Pablo Iglesias. «No vaig veure ni vaig participar en cap informe apòcrif», va subratllar.

Qui va ser mà dreta del director adjunt operatiu, Eugenio Pino, va reconèixer el viatge a Suïssa el 2014, per «verificar» dades davant la «discrepància» expressada pel banc helvètic i el desmentiment de l’interessat. L’ordre directa l’hi va donar el seu superior, Eugenio Pino mateix. No obstant, Fuentes va negar que portés un maletí amb diners dels fons reservats.

Notícies relacionades

Pino va negar que existís una brigada política sota el seu comandament i ha eludit donar detalls de les investigacions sobre Trias i Jordi Pujol, remetent-se als respectius procediments judicials oberts als Jutjats de plaça de Castilla, de Madrid.

Després d’aquests testimonis, PP, PSOE i Ciutadans van imposar el tancament de la comissió, que votarà a finals de mes les conclusions. Així doncs, no haurà ni més temps ni més compareixents.