DEBAT SOBIRANISTA

Javier de la Rosa calla i Victoria Álvarez defensa l''operació Catalunya'

"El 90% de catalans celebrem que s'hagi intervingut a Catalunya", diu l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola

L'empresari, com ja va fer el 2015, es nega a declarar davant els diputats

zentauroepp39068674 barcelona 26 06 2017  politica  comparecencia en la comisi n170626174145

zentauroepp39068674 barcelona 26 06 2017 politica comparecencia en la comisi n170626174145

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Camarga, amb tu va començar tot. Al cor del Eixample va néixer el 7 de juliol del 2010 l''operació Catalunya', que, gairebé set anys després, segueix sent un plat candent. En la comissió del Parlament sobre aquest assumpte, Victoria Álvarez s'ha deixat anar contra Alicia Sánchez-Camacho, a qui ha titllat de "traïdora al seu partit, a la justícia i a Espanya" per tot el relacionat amb la cèlebre gravació. L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola ha explicat que aquella conversa li ha costat la ruïna en tots els sentits i que segueix rebent amenaces anònimes. "He denunciat una família [Pujol], segurament per aquí van els trets".

"MÉS DE TORRENTE QUE DE JAMES BOND"

A preguntes de Albano Dante Fachin (Catalunya Sí que es Pot), que ha lamentat les absències del PSC i del PP en la comissió, ha assenyalat que tot el cas que ha canviat la seva vida "i la història d'Espanya" tenia "més de Torrente que de James Bond". Malgrat tot, ha celebrat que s'hagués portat a terme l''operació Catalunya'. "El 90% dels catalans estem encantats que s'hagi intervingut a Catalunya", ha sentenciat. A més de vilipendiar Sánchez-Camacho i carregar contra José Zaragoza i Alfredo Pérez Rubalcaba (als quals acusa de difondre la conversa), també ha criticat Daniel de Alfonso i l'Oficina Antifrau de Catalunya. "Les meves proves arribaven abans a les taules de CDC que a la fiscalia. Antifrau va treballar per a l'antiga CDC i no pel bé de l'Estat".

Amb un somriure burleta, no ha estalviat quina per al PDECat, "futur partit d'inhabilitats per saltar-se les lleis a la torera", i ha asseverat que els convergents només van abraçar la fe independentista al veure pujar la marea de la corrupció. "Quan enxampen Oriol [Pujol] per les ITV es desferma la fúria independentista", ha afirmat. A qui ha seguit exculpant és Jorge Moragas, el seu amic des dels 14 anys, tot i que ha reconegut que el director del Gabinet de la Presidència del Govern "per la neteja d'Espanya, faria moltes coses".

LES CLAVEGUERES, SEGONS 'VICKY'

Notícies relacionades

Tan deixada anar com indignada, ha retret als diputats la duresa amb què la van tractar en la seva anterior compareixença i ser mansos en la de l'expresident Jordi Pujol. "Passant-li la mà pel llom, em venien ganes de vomitar", li ha etzibat a Roger Torrent (Junts pel Sí), mentre aquest la convidava a bussejar per les clavegueres de l'Estat. "Els interessos de les clavegueres de l'Estat, més que de policies, són de polítics, és fastigós", ha rematat Álvarez, que ha defensat la tasca de l'excomissari José Manuel Villarejo ("la policia és l'única que no m'ha enganyat") i ha negat qualsevol relació amb Javier de la Rosa. "No tracto amb delinqüents"

Menys xerraire s'ha mostrat De la Rosa. Adduint que ja havia donat explicacions a la justícia, l'empresari, com ja va fer el 2015, s'ha negat a parlar de les seves relacions amb Villarejo, l'expresident Pujol i el 'petit Nicolás'. A penes ha alterat l'aspecte petri per defensar l'exalcalde Xavier Trias i esbossar un somriure quan Mireia Boya (CUP) li ha preguntat si volia anar amb ella a la preestrena del documental 'Las cloacas de Interior'. "Ho sento, estic compromès".