Garzón demana més visibilitat per a IU en l'aliança amb Podem

Qualifica el pacte de "bon invent", però reclama un "repartiment més equitatiu"

El coordinador federal avisa que el bipartidisme "està recuperant el pols"

zentauroepp39034980 gra037  madrid  24 06 2017   el coordinador federal de iu  a170624175300

zentauroepp39034980 gra037 madrid 24 06 2017 el coordinador federal de iu a170624175300 / Angel Diaz

1
Es llegeix en minuts

L’aliança d’Izquierda Unida amb Podem al Congrés ha difuminat la formació que lidera Alberto Garzón, arribant fins i tot a assignar-se-li la tasca que realitza IU, moltes vegades per culpa del «tauler de joc mediàtic». Per aquest motiu, Garzón va reclamar ahir més visibilitat i reconeixement durant la presentació de l’informe de gestió en l’assemblea politicosocial que va celebrar a Madrid la federació d’esquerres.

    

«Necessitem aquest perfil propi perquè creiem que hi ha sectors de la societat que es poden veure més identificats amb nosaltres que amb els nostres aliats», va apuntar el coordinador federal. Segons el seu parer, són electors «molt més referenciats» a IU que a Podem i que si no veuen que tenen el pes que li correspondria tenir a la federació, «no es veuran reflectits» en Units Podem.

  

 Alberto Garzón va evitar la confrontació directa amb el partit de Pablo Iglesias i va deixar clar en tot moment que considera que l’aliança és «un bon invent» perquè ha servit per «neutralitzar i detenir» l’estratègia d’un règim basat, segons la seva opinió, en el «neoliberalisme salvatge» i que mira de «blanquejar» els mateixos que estan implicats en la corrupció». Però va considerar que en aquesta aliança hi ha «alguna cosa que no està sortint bé» i el bipartidisme «està recuperant un cert pols».

AIXAFADA

El líder d’IU va subratllar que la seva formació està «aixafada pel bipartidisme i l’existència de quatre grans partits» i va insistir en la falta de visibilitat com un dels grans problemes del seu partit.

  

 Pel que fa a l’estratègia a seguir per la coalició d’Units Podem, va apuntar que la tasca de les dues formacions que la componen no pot limitar-se a l’activitat en les institucions i ha de «desplegar els actors polítics més enllà».

Notícies relacionades

  

 Un dels corrents discrepants amb la direcció, IU Sí amb Més Força, que capitaneja l’eurodiputada Paloma López i que al seu dia va recolzar Cayo Lara, va agrair a Alberto Garzón la seva reivindicació. Durant l’assemblea, va emplaçar el coordinador general a buscar la «diferència» amb Podem i a treballar amb Pablo Iglesias en un pla d’igualtat i «no ser el seu subaltern», segons van explicar a l’agència Efe fonts d’aquest sector.