EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

La Generalitat donarà els detalls del referèndum de l'1-O el pròxim 4 de juliol

L'Executiu prepara un gran acte a Barcelona en què explicarà com blindarà la votació sobre la independència

Junqueras ha dit que la web garanties.cat explicarà tots els detalls del referèndum. / ACN / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat farà públics els detalls del referèndum d'independència el pròxim 4 de juliol. L'Executiu de Carles Puigdemont prepara per a aquest dia la celebració d'un acte a Barcelona en el qual detallarà les qüestions tècniques i legals per blindar la votació prevista per a l'1 d'octubre.

Notícies relacionades

L'acte del 4 de juliol portarà per títol 'Garanties.cat i hi participaran, a més de Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i els diputats que han redactat les lleis que donaran cobertura legal al referèndum. En el marc d'aquest procés informatiu, el Govern preveu fer una gira per 200 municipis catalans per explicar com es desenvoluparà el referèndum i resoldre dubtes dels ciutadans.

Així mateix, el Govern té previst posar en funcionament una web on es podran consultar totes les qüestions relacionades amb l'organització de la convocatòria del referèndum i que inclourà més de 100 preguntes i respostes sobre el procés. Segons han apuntat fonts de l'Executiu català, la web tindrà un servei d'atenció al ciutadà en què un equip de juristes i funcionaris resoldran dubtes.