CONGRÉS SOCIALISTA

Margarita Robles serà la portaveu del PSOE al Congrés

Pedro Sánchez opta per la magistrada, que s'ha mantingut al seu costat durant tota la crisi interna

zentauroepp19412055 madrid 08 06 2012 entrevista a margarita robles  vocal del c170618222219

zentauroepp19412055 madrid 08 06 2012 entrevista a margarita robles vocal del c170618222219

1
Es llegeix en minuts

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, elevarà aquest dilluns a la primera reunió de la Comissió Executiva Federal el nomenament de Margarita Robles com a portaveu parlamentària al Congrés dels Diputats.

Robles és actualment diputada per Madrid perquè en les últimes eleccions generals va anar de número dos a la candidatura que encapçalava Sánchez el juny de 2016. 

Sánchez va apostar per Robles malgrat que no és militant del PSOE. En això es va escudar la magistrada en la votació d'investidura de Mariano Rajoy com a president quan es va mantenir en el 'no', saltant-se la disciplina dels socialistes, que havien decidit 'abstenció' després de la dimissió de Sánchez.

PRÒXIMA A LA CANDIDATURA SANCHISTA

La magistrada sempre ha estat molt pròxima a la candidatura de Sánchez per recuperar la secretaria general del PSOE i ha sigut veu entre els diputats socialistes dels postulats sanchistes.

Notícies relacionades

Un cop que l'Executiva aprovi el nomenament, es portarà la decisió a la reunió del Grup Parlamentari Socialista d'aquest dimarts en què està prevista la presència de Sánchez per primera vegada des de la seva reelecció com a líder del PSOE. 

A més de la proposta per ser portaveu del Congrés, Sánchez també elevarà a l'Executiva, entre altres càrrecs, la seva aposta per al Senat, on el burgalès Ander Gil es perfila com el successor de l'asturià Vicente Álvarez Areces.