EL DEBAT SOBIRANISTA

Lluís Llach a Alfonso Guerra: "Amb tu va començar gairebé tot"

El diputat de Junts pel Sí i Tardà ironitzen sobre la proposta de l'exvicepresident espanyol de suspendre l'autonomia de Catalunya

jrico17639494 madrid 24 11 2011   politica  alfonso guerra  marcelino igle161021122541

jrico17639494 madrid 24 11 2011 politica alfonso guerra marcelino igle161021122541 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Lluís Llach ha decidit recórrer a la ironia per respondre a la idea d'Alfonso Guerra d'intervenir Catalunya. "Amb tu va començar gairebé tot", ha tuitejat el diputat de Junts pel Sí, emulant l'agraïment que Gerard Piqué va fer al seu dia al cantant Kevin Roldán per la seva cèlebre actuació a l'aniversari de Cristiano Ronaldo

No ha sigut l'únic que ha comentat les declaracions de l'exvicepresident del Govern i ex 'número dos' del PSOE en la revista 'Tiempo'. Joan Tardà ha tuitejat que "va tan carregat d'odi contra Catalunya que si pogués la faria desaparèixer".

Guerra creu que l'Executiu de Mariano Rajoy hauria d'explicar per què no està aplicant ja el article 155 de la Constitució per frenar "els excessos dels secessionistes" a Catalunya. Si existeix alguna raó, afirma Guerra, hauria d'explicar-la, "ja que cada dia es fa més difícil entendre la seva paràlisi davant la manifesta rebel·lia del nacionalisme català contra les lleis".

Notícies relacionades

Així s'expressa el veterà socialista en un article en la revista 'Tiempo', en la qual també adverteix que no es podran "calmar les ànsies secessionistes acceptant aquell estrany ésser artificial "Espanya, nació de nacions".

Guerra rebat aquest concepte, recentment adoptat pel secretari general electe del PSOE, Pedro Sánchez, preguntant-se "de quantes nacions". "Ningú contesta", lamenta. A la seva manera de veure-ho, la resposta dels nacionalistes és "una solemne bestiesa": Si "nació és quan ho diuen els pobladors", es pregunta, "¿passaran a ser-ho els 'cartageneros' si així ho decideixen?"